{ "title": "Hamsi Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/hamsi-receli-6574.jpg", "date": "25.02.2024 05:49:36", "author": "şeyda ağtürk", "article": [ { "article": "Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama Karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel olarak söylemek gerekirse adını duyduğum an o yenir mi yapılsa bile diye düşündüm. Ama onu da yapmışlar hamsininde tatlısı var yani. Tabi bunu isminden bile düşününce midesi kalkan bir toplum olduğumuzu düşündüğüm için deneyip de yemek isteyen olur mu bilmiyorum. Biz tarifimizi verelim Karadenizliler yapmış bize de yazmak düşer ve hamsinin yapılmamış olan son şeyi tatlısı da yapılmış oldu. Bu tarife hamsi reçeli de diyorlar.

Hamsi Reçeli Malzemeleri
Hamsi Reçeli Jöle Malzemeleri
Şerbeti için
  • Yarım kilo toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu
Hamsili Reçeli Nasıl Yapılır?

Hamsileri kılçıklarını çıkartarak temizliyoruz. Daha sonra yıkayıp süzülmeye bırakın. 2 Su bardağı suyu bir tencereye alın kaynamaya geldiği zaman un ve tuzu karıştırarak ilave edin. Sürekli Karıştırarak yedi dakika kadar pişirin. Sonra bir çay kaşığı zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakikada böyle kaynadıktan sonra kapatın altını ve hamuru soğumaya bırakın.

Hamur soğuduktan sonra bir kabın içine alıp üzerine yumurtaları kırıp yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartın. İçli köfte gibi içini açıp hamsileri tek tek yerleştirin ve ağzını kapatın. İşlemi tamamladıktan sonra zeytinyağında hamurları kızartın. Bu arada bir yandan da şerbeti hazırlayın. Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp 5 dakika beklettikten sonra çıkartın. Bütün meyveleri küçük küçük doğrayın bir tencereye alın su ve şekeri de ekleyin ve pişirin. Hazırlanan jöleyi hamurların üzerine döküp en az yarım saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Üzerini süslemek için fındık, fıstıkları kullanın.

Afiyet olsun.
" } ] }