{ "title": "Hünnap Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/hunnap-receli-8316.jpg", "date": "21.01.2024 17:53:46", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok kolaydır. İçeriğinde bol miktarda A ve C vitaminleri vardır. Magnezyum, Kalsiyum, fosfor ve potasyum açısından çok zengindir. Ülkemizde çok yaygın bilinen ve tüketilen bir meyve değildir. Çok etkili bir antioksidan özelliğine sahiptir ve bu özelliğinden dolayı kansere karşı koruyucudur. Ayrıca kilo verdirme özelliğine sahiptir. Kış aylarında bolca tüketilmesi gerekmekte olan bu meyve öksürük ve soğuk algınlığına da son derece iyi gelmektedir. Kalp sağlığını koruyucu, diş ve kemiklerin gelişimine etkili, sindirim sistemi için son derece yararlı olan bu meyve, dışı iğdeye benzeyen ama daha parlak ceviz büyüklüğünde bir görüntüye sahiptir. Tadı ise kumlu elmaya benzer. İsterseniz bu kadar faydalı bir meyveye alışmak için reçel yaparak tüketmeye başlayabilirsiniz. Reçeli bildiğiniz reçellerden çok değişik ve çok da lezzetli oluyor. Denediğinize pişman olmayacaksınız.

Hünnap reçeli için gerekli malzemeler
Hünnap Reçeli Nasıl Yapılır?

Hünnapları güzelce yıkayın ve kurulayın. Dilerseniz kabuklarını soyarak reçel yapabilirsiniz. Ama kabuk kısmı bolca potasyum içerdiğinden soyulmaması çok daha faydalı olacaktır. Hünnap meyvelerini küçük küçük doğrayın. Reçel yapacağınız tencerenin içine hünnap meyvelerini ve toz şekeri koyarak en az 6 saat olmak üzere 1 gece boyunca dinlendirmeniz gerekir. Meyveler sabaha kadar sulanmış olacaktır ve ölçüyle belirlediğimiz suyu da üzerine ekleyerek kısık ateşte hünnap reçelinizin kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Ocaktan indirmeden 3-4 dakika kadar önce limon suyunu da ilave edin. Reçelin kıvamını kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz reçeli reçel kavanozlarına doldurarak iyice soğuduktan sonra kapaklarını kapatabilirsiniz. Nefis reçelinizi istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

" } ] }