{ "title": "Hurma Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/hurma-receli-1432.jpg", "date": "19.01.2024 09:18:48", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Hurma reçeli; Hurma bizim de ülkemiz dahil olmak üzere birçok ülkede tüketilen bir yiyecek türüdür. Hurma bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin zamanında da tüketilen, o zamandan günümüze kadar hala çok sevilen bir yiyecektir. Hurma özellikle Mekke ve Medine de yetişen bir yiyecektir. Hurmanın bildiğiniz üzere insan vücudunda birçok şey için yararı yani faydası var. Hurmayı çok sevdiğimiz kadar biz Türkler daha doğrusu herkes kahvaltıda reçel tüketmeyi çok severiz.

Reçel kahvaltı masalarımızda, sofralarımızda en çok sevilen ve çok tüketilen kahvaltılıklardan bir tanesidir. Ben de bugün sizlere iki sevdiğiniz ürünü birleştirip yeni bir tarif vereceğim. Hurma reçeli çok yapılmayan herkes tarafından çok bilinmeyen ancak yiyen herkesin vazgeçemeyeceği bir tarif hurma reçeli. Hurma reçelinin yapımı da tıpkı diğer reçellere benzer aynı şekilde yapılır. Yapımı oldukça kolay olan bir reçeldir hurma reçeli ancak dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var elbette. Bu püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde reçelin kıvamı tutmayabilir. Böyle olunca da tabi istediğiniz lezzeti bulamayabilirsiniz. Hurma reçeli için verilen tarife tam uyulduğu zaman reçeliniz çok güzel olacaktır. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Hurma reçeli için gerekli olan malzemeler
Hurma reçeli nasıl yapılır?

Hurma reçeli için ilk olarak hurmaları çok iyi bir şekilde yıkayın. Yıkar iken ılık su kullanın. Yıkadıktan sonra bir süre süzülmesi için bekleyin. Suyu süzüldükten sonra hurmaları soyun. Ilık su ile yıkayın dememin sebebi de rahat soyulması için zaten. Hurmaları soyduktan sonra bir tencereye alın ve üzerine bir bardak şekeri döküp bu şekilde bir gece yani bir gün boyunca böyle bekletin. Bu şekilde bekletirseniz eğer hurma şekeri içine iyice çekecektir. Ölçü olarak şeker belki az gelebilir ancak hurma kendinden çok şekerli olduğu için bu şeker ölçüsü iyi olacaktır. Bir gün bu şekilde bekledikten sonra sıcak suyu ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynamaya başlayana kadar hurmayı sürekli karıştırın. Karıştırmadaki amaç hurmanın şekeri içerisine iyice alması ve birbirine yapışmaması. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ve karanfili ekleyip bir süre daha kaynatın. Tam anlamı ile hurmaların piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın. Reçeli koyacağınız kavanozun içerisine sıcak sıcak reçeli koyup hemen ağzını kapatın. Tüm malzemeyi aynı şekilde yaptıktan sonra kavanozları ters çevirip buzdolabında bekletin. Hurma reçeliniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }