{ "title": "Kabak Reçeli Kireç", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kabak-receli-kirec-4126.jpg", "date": "21.01.2024 02:12:04", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Kabak reçeli kireç, canınız tatlı bir şeyler istediğinde ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir reçel ya da tatlı da diyebiliriz kabak reçeli için. Çıtır çıtır ve ağzınıza aldığınızda kolayca yiyebileceğiniz harika bir lezzet. Bu reçeli kirece yatırmaktaki amaç ise pişme aşamasında iken dağılıp marmelat haline gelmesini önlemek içindir. Kirece yatırma işlemi sadece kabak reçeli için değil aynı zamanda elma reçeli, kayısı reçeli, erik ve incir gibi meyvelerin reçel yapımında da meyvelerin dağılmasını önlemek için kullanılmaktadır. Yapacağımız reçel Antakya yöresine ait bir tatlı türü olup oldukça zaman ve zahmet gerektiren ama yediğinizde tüm harcadığınız zamana ve emeğe değen bir tatlıdır. Kabak reçeli sade tüketilebileceği gibi üzerine tahin ve ceviz de atılarak daha lezzetli bir hale getirilip tüketilebilmektedir. Bu reçel için çeşitli kabaklar kullanılmaktadır. Biz bu reçelin yapımında bal kabağı kullanacağız. Şimdi bu güzel lezzetin malzeme listesi ve yapımına bakalım.