{ "title": "Kapari Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kapari-receli.jpg", "date": "20.01.2024 08:40:44", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller bakımından oldukça zengin olan bitki sağlık açısından da çok faydalıdır. Kaparinin faydalarından yararlanmanın en ideal yolu reçelini tüketmektir. Kaparinin Faydalarını kısaca özetlemek gerekirse;
Kapari bitkisinin bu sayılanlar haricinde daha birçok faydası bulunmaktadır. Ancak tüketiminde çok dikkatli olunmalıdır. Aksi halde fayda yerine zararları ile karşı karşıya kalınabilir. Kapari zehirleyici etkisi olan bir bitkidir. Kaparinin en ideal tüketim şekli aşırıya kaçmadan reçel olarak tüketimidir. Reçel haricinde çay, tablet gibi versiyonları da tüketilebilir.

Kapari Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Kapari Reçeli Nasıl Yapılır?

Kapariler 1 hafta boyunca soğuk suyun içinde beklenir. Kaparilerin suyu her gün düzenli olarak değiştirilir. 1 hafta sonra kapariler sönmüş kireç içinde 1 saat kadar tutulur. Daha sonra suyu süzülerek uygun bir tencereye alınır. Kaparilerin ölçüsüne göre üzerine toz şeker ve bir miktar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Kapariler piştiğinde üzerine karanfil ve limon suyu eklenerek 1-2 taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır. Hazır hale gelen ve her derde şifa olan kapari reçeli bu aşamadan sonra tüketim için hazır. Cam kavanozlara alınarak saklanır.

Afiyet olsun.
" } ] }