{ "title": "Karpuz Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/karpuz-kabugu-receli-4447.jpg", "date": "21.01.2024 20:02:25", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok faydası olduğu bilinmekte ve kanser hastalığına karşı önemli bir meyve olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Karpuz meyvesinin yanı sıra karpuz kabuğu da içerdiği vitaminler sayesinde sağlığımıza yararlıdır. Karpuz kabuğunda bulunan sitrülinin, kan dolaşımını rahatlatıp düzenleyip içinde bulundurduğu antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirip, kanser hastalıklarına karşı vücudu korur. Karpuz yaz meyvesi olduğu için kış mevsimlerde bulmamız neredeyse imkânsızdır. Karpuz kabuğunun bu faydalarından kış aylarında da yararlanabilmek için karpuz kabuğu reçeli bizlere olanak vermektedir. Maliyeti oldukça düşük, yapımı bir hayli kolay olan karpuz kabuğu reçeli yapmak için hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna ve karpuz kabuğu reçelinin nasıl yapıldığına hep beraber göz atalım.