{ "title": "Kestane Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kestane-receli.jpg", "date": "21.01.2024 11:26:28", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatlıların ve pastaların üzerini de süslemek amacıyla kullanılabilir. Kestane reçeli yapmanın en bilindik püf noktası kestanelerin çok ufak değil de orta boy da veya büyük boy olmasıdır. Küçük kestaneler de yapılan kestane reçeli istenilen kıvam da olmayabilir veya pişirirken dağılabilir.

Kestane Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Kestane Reçeli Nasıl Yapılır?

Kestane reçelini hazırlamaya öncelikle kestaneleri bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye uzunlamasına olacak şekilde çizerek başlayın. Çizilmiş olan kestaneleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine iki liste kadar su ilavesi yapın. Orta harlı ateşin üzerinde kestaneleri yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından kestaneleri suyun içerisinden delikle bir kevgir ile çıkartın ve fırın tepsisinin üzerine dizin.

Yüksek ısıda olan fırının içerisinden kestanelerin her tarafı eşit şekilde pişene dek bekletin ve ardından tepsiyi fırından çıkartın. Kestaneler sıcakken kabuklarını çıkartıp soyun. Kabuklarından çıkartılan kestaneleri tekrar kaynar olan temiz suyun içerisinde ilave edin ve 10 dakika kadar kaynatıp suyun içerisinden alın. Ayrı bir tencere alın ve içerisine su ile toz şekeri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan şerbetin içerisine kestaneleri ilave edip ara sıra tahta bir kaşık ile karıştırın.

Şerbeti ile buluşmuş olan kestane reçelini kısık ateşte olan ocağın üzerinde yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatmadan içerisine limon suyu ile vanilyayı ilave edin. Hazır hale gelmiş olan kestane reçelini eğer hemen tüketecek iseniz soğuduktan sonra kavanozların içerisine alın. Ancak yaz için saklamak istiyorsanız reçeli sıcak haldeyken kavanoza alın ev kavanozun kapağını kapattıktan hemen sonra şişeyi ters çevirin bir havlunun arsına sarın. Bu şekilde bir gece bekletip yaz mevsiminde tüketmek için rafa kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }