{ "title": "Kırmızı Biber Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kirmizi-biber-receli-2219.jpg", "date": "21.01.2024 12:55:18", "author": "gamze aksay", "article": [ { "article": "Kırmızı biber reçeli, görüntüsü ve lezzeti ile kahvaltılarımız için değişik bir reçel çeşididir. Kırmızı biber birçok çeşidi yapılabilen çok lezzetli ve vitamin deposu olan bir sebzedir. Dolması, salçası, kurutulup toz haline getirdiğimiz ve her yemeğe eşlik eden haliyle muhteşemdir. Bir de reçel olarak denemek isteyenler için kırmızı biberin reçelinin tarifini verelim.

Kırmızı biber reçeli malzemeler
Kırmızı Biber Reçeli Nasıl Yapılır?

Çekirdeklerini ve sapını ayıkladığımız biberlerimizi yıkayıp süzülmesi için süzgece koyuyoruz. Daha sonra yemeklik doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz biberlerimizin üzerine iki bardak şekeri ilave ediyoruz. İki saat dinlenmeye bırakıyoruz. Bir su bardağı suyumuzu ilave edip kısık ateşte kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra 40 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce bir kaşık limon suyumuzu ilave ediyoruz.10 dakika dinlendirdikten sonra cam kavanozlara koyup kapağını kapatıyoruz. Ters bir şekilde koyduğumuz kavanozlarımızı soğumaya bırakıyoruz. Reçelimiz artık kahvaltılarımızı renklendirmeye hazır.
" } ] }