{ "title": "Kırmızı Erik Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kirmizi-erik-receli.jpg", "date": "19.01.2024 21:05:21", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.

Bir kilogram kırmızı erik reçeli için gerekli olan malzemelerimiz
Kırmızı erik reçeli nasıl yapılır?

Kırmızı eriklerimizi hazırda bulunan kabımızın içerisine aktarıp, temiz olacak bir şekilde yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Yıkama işlemi bittikten sonra kırmızı eriklerimizin çekirdeklerini çıkarıyoruz. Eriklerimizi içerisinde kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içerisine aktarıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz bir su bardağı toz şekeri ekleyip yaklaşık bir saat bekletiyoruz. Bir saat beklettiğimiz erikleri, ocağın üzerine alıp yaklaşık yirmi beş dakika kaynatıyoruz, yirmi beş dakika kaynadıktan sonra içerisine hazır bulunan, bir yemek kaşığı limon suyunu ve bir çay kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz. Beş dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra, reçelimizi ocaktan alıyoruz. Kırmızı erik reçelinin, kaynama sırasında üzerinde küçük köpükler olacaktır. Bu köpükleri kaşık ucu yardımı ile toplayıp almayı unutmayalım. Çünkü bu yapılan işlem yapılmakta olan kırmızı erik reçelinin lezzeti için çok önemli bir noktadır.

Kırmızı erik reçelimiz yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra kıvamını almış hale gelecektir. Reçelimizi aktarıp, muhafaza etmek için bulundurduğumuz kavanozu yanımıza alıyoruz. Reçelin içerisinde, küflenip bozulmasını önlemek için, içerisine reçel koyacağımız kavanozun kuru ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Kavanozumuzun kuru ve temiz olduğundan emin olduktan sonra, kırmızı erik reçelimizi sıcakken kavanozun içerisine aktarıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Reçelimiz soğuduktan sonra, kavanozun kapağını, reçel hava almayacak şekilde sıkıca kapatıyoruz. Kırmızı erik reçelimiz hazır. Reçeli serin ve ışık görmeyen bir yerde uzun süre muhafaza edebilir ve sevdiklerimizle paylaşabiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }