{ "title": "Kolay Çilek Reçeli Tarifi", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kolay-cilek-receli-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 16:41:03", "author": "İbrahim Kolay", "article": [ { "article": "Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmaktadır.

4 kişilik bir aile için yaklaşık olarak kullanılacak malzemeler
Kolay çilek reçeli nasıl yapılır?

Malzemeleri saydıktan sonra çilek reçeli yapımını daha da kolaylaştıracak püf noktalar sıralanabilir. Çünkü çilek reçeli yapımı için bu püf noktalar daha da belirgindir. Öncelik olarak alınan çilekler çok temiz bir şekilde suda yıkanmalıdır. Yıkanan çilekler 2-3 saat güneş görmeyen bir yerde dinlendirilmelidir. Çilekler dinlendirildikten sonra tekrar yıkanmalıdır ama bu sefer yüzeysel yıkama tercih edilmelidir. Çilekler çok keskin bir bıçakla tam ortadan ikiye bölünmelidir. Tüm çilekler eksiksiz bir şekilde derin bir tencereye konulmalıdır.

Tüm çilekler tencereye konulduktan sonra üzerine 1/2 tatlı kaşığı tereyağı konulduktan sonra kronometre tutularak yaklaşık olarak 8 dakika pişirilmesi tavsiye edilir. Çilekler bu işlem sırasında tencereye sularını salacaktır. Bu 8 dakika sonunda toz şekerde tencereye ilave edilerek 15 dakika kısık ateşte pişirilmesi tavsiye edilir. Bu işlemler sırasında kesinlikle çileğin kıvamına çok dikkat edilmelidir. Çünkü en ufak bir hatada yaptığınız bütün emeği kaybedebilirsiniz. Kontroller sırasında çileğin kıvamının yeterli olgunluğa geldiği kararına varıldığında altını kapatmaya ve son 2 dakika kala limon suyunu dökmeye hazır olunuz. Bu işlemlerin hepsi yapıldıktan sonra ocağın altı tamamen kapatılır ve yaklaşık 20 dakika soğumaya bırakılır. Çilek reçeli soğuduktan sonra kavanozlara alınarak çilek reçeli yapım aşaması tamamlanmış olur. Artık yapmanız gereken tek şey çilek reçelinin kahvaltınızı süslemesini sağlamak olacaktır.
" } ] }