{ "title": "Kuru İncir Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kuru-incir-receli.jpg", "date": "19.01.2024 11:19:44", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde belirmektedir. Eski zamanlardan beri yaygın olarak incir reçeli yapılmaktadır ve günümüze kadar ilerleme göstermiş olan bu reçel çeşidi oldukça faydalı ve vitamin deposu olarak bilinmektedir. Geçmiş zamanlarda bizlere bu güzel lezzeti yapmakta olan anneannelerimiz ya da bu işten anlayan büyüklerimizin yapmış olduğu bu güzel tat çok fazla olarak rağbet görmekte ve çok fazla olarak kahvaltılarda tüketilmektedir.

Kuru İncir Reçeli Yapımında Kullanılan Malzemeleri
Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazırlamış olduğumuz incirleri bol su ile güzelce yıkayalım ve süzgece yıkanan incirleri alalım, sularının iyice süzülmesi için belirli bir süre bekleyelim. Sonrasında suyu süzülen incirleri küçük parçacıklar halinde ya da sizlerin istemiş olduğu büyüklükte güzelce doğrayalım, bu sizlerin isteğinize kalmış bir şeydir. Doğranan bu incirleri önceden ocağın üzerine 20 dakika kaynamaya bırakmış olduğumuz suyun üzerine ekleyelim ve bu suyun üzerine de hazırlamış olduğumuz toz şekeri de ekleyelim 45 dakika kaynamaya bırakalım. Sonrasında kaynayan bu incirlere birkaç damla limon suyu ilave edelim. Bu şekilde on dakika daha kaynatıp reçeli ocaktan dinlenmesi için bir kenara alalım. Yarım su bardağı ile susamları kavurmaya başlayalım ve kavrulan bu susamların güzel bir tat vermesi için dinlenen kuru incir reçelinin üzerine ilave edelim. Yapılan bu reçeli birkaç saat soğumaya alalım ve sonrasında kışın tüketmemiz için bidonlara ve kavanozlara alıp ağzını iyice sıkıştırıp serin bir yerde muhafaza altına alalım.

Tarifimiz bu şekildedir ve oldukça lezzetli bir tat olmaktadır ve bu tadı kahvaltılarınız da afiyet ile yiyebilirsiniz, ailenize, akrabalarınıza da kahvaltıda sunabilirsiniz. Yapılan bu kuru incir reçeli bazen yapmış olduğumuz pastalar üzerine marmelat olarak da kullanılabilmektedir. Gerçekten de yapılan lezzetli olan bu reçel bizlerin damak tadında harika izler bırakacak olup sürekli olarak bu tarif sayesinde evlerinizde lezzetle yiyebileceğiniz bir reçel yapmaya başlayacaksınız. Kuru incir reçelini tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }