{ "title": "Kuru İncir Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kuru-incir-receli.jpg", "date": "19.01.2024 11:19:44", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu bölgelerde belirmektedir. Eski zamanlardan beri yaygın olarak incir reçeli yapılmaktadır ve günümüze kadar ilerleme göstermiş olan bu reçel çeşidi oldukça faydalı ve vitamin deposu olarak bilinmektedir. Geçmiş zamanlarda bizlere bu güzel lezzeti yapmakta olan anneannelerimiz ya da bu işten anlayan büyüklerimizin yapmış olduğu bu güzel tat çok fazla olarak rağbet görmekte ve çok fazla olarak kahvaltılarda tüketilmektedir.