{ "title": "Kuşburnu Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/kusburnu-receli.jpg", "date": "20.01.2024 12:45:26", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kuşburnu Reçeli, kuş burnu yüce Allah'ın insanlara vermiş olduğu çok faydalı bir bitkidir. Kuş burnundan çay, marmelat ve reçel yapılır. Ayrıca çok lezzetlidir. Tam bir vitamin deposudur. Özellikle kışın soğuk algınlığı ve gripten korunmak isteyenlerin mutlaka kış burnu reçel veya marmelat tüketmesinde çok fayda vardır. Sizlerde vereceğimiz bu tarif ile kuş burnu reçelini evinizde yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kuş Burnu Reçeli Malzemeleri
Kuş Burnu Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuş burnu reçelini yapabilmek için öncelikle kuş burnunun uç kısımlarında bulunan siyah kısımlarını ayıklıyoruz. Bu işlen biraz zaman alabilir. Bunun için bıçak kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayıklanmış kuş burnunu bol su ile yıkadıktan sonra geniş bir tencerenin içinde ezilecek kıvama gelinceye kadar bir miktar su ile haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzerek çelik kevgirin üzerinde ezerek geçiriyoruz. (Bu işlemi yaparken eldiven kullanmanızı öneririz. Elleriniz yıpranabilir) Daha sonra şekeri ilave edip, kıvamı koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Altını kapatmaya yakın bir zamanda limon suyunu ilave edip birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Biraz ılındıktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }