{ "title": "Limon Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/limon-receli.jpg", "date": "20.01.2024 09:12:08", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve iç ferahlatıcı bir reçeldir limon reçeli. Biraz ekşi, biraz tatlı ve birazda buruk bir lezzete sahiptir limon reçeli. Ama limon reçelini tadarken içinize ferahlık veren o hoş kokusunu duymak için bile yapılmaya değer bir reçeldir limon reçeli. Bir de kaynatırken bütün evi kaplayan o mis kokusu hem iştah kabartıyor hem de sırf bunun için bile yapılmaya değer bir tat halini alıyor. Limon reçelini kimi sadece kabuklarından kimisi de limonun bütününden yapıyor. Ekşi, buruk ve aromalı ve bunun yanı sıra farklı tatları sevenler limon reçelini mutlaka denemeli.

Limon reçeli için gerekli malzemeler
Limon reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle limonları iyice yıkayın. Alt kısımdan ve üst kısımdan sivri olan tepelerini kesin. Limonları önce ortadan ikiye daha sonra da kesilen yarımları tekrar ortadan ikiye bölüp dört parça elde edin. Böldüğünüz limonları kabuklarını zedelemeden içlerinde ayırın ve ayırdığınız içlerin çekirdeklerini ayıklayıp bir kenara bırakın.

Kabukları kibrit çöpü olacak şekilde ince ince kesin ve derin bir kaba koyup üzerine kaynar su dökün. Bu işlemi en az üç dört kez tekrarlayın. Bunun sebebi ise hem yumuşasın hem de acısı çıksın. Bu işlem bittikten sonra limon kabuklarını bir tencereye alın ve üzerini aşacak şekilde su koyup kaynatın. İyice yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve çekirdeklerini ayıkladığınız limon içlerini üzerine ilave ederek karıştırın. İçine toz şekerinin de koyup biraz dinlenmeye bırakın. Şeker içinde eriyince de bu işlem oldukça çabuk oluyor zaten, ocağın altını açın.

Önce limon reçelini orta ateşte pişirin. Kaynar kaynamaz da altını kapatıp tamamen soğumaya bırakın. Reçel tamamen soğuduktan sonra ocağın altını tekrar açın ve bu kez kısık ateşte reçel kıvamını bulana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilıyınca da kavanozlara aktarın. Tamamen soğuyunca kapağını sıkıca kapatın. Reçeliniz artık hazır dilediğiniz zaman dilediğiniz şekilde servis yapın.
" } ] }