{ "title": "Mürdüm Eriği Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/murdum-erigi-receli-4361.jpg", "date": "20.01.2024 07:52:34", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve birçok vitamini bünyesinde barındıran bir meyvedir. Herkes tarafından sevilen ve yaz aylarında taze olarak yenilen mürdüm eriği kışa saklanmak ve vitaminlerinden faydalanmak için reçel olarak sofralarda yer almaktadır. Mürdüm eriği reçel olarak da eşsiz bir lezzete bürünen bir reçeldir. Özellikle kahvaltılarda vazgeçilmez bir yere sahip olan reçel mürdüm eriği ile yapıldığında farklı, lezzetli, ayrıcalıklı bir tada ulaşmaktadır. Sizde mürdüm eriği reçeli evde hazırlamak istiyorsanız ve sevdiklerinize farklı bir reçel sunumunda bulunmak istiyorsanız işte mürdüm eriği reçeli tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Mürdüm eriği reçeli malzemeleri
Mürdüm eriği reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle tencere içerisine şekeri koyun ve üzerine suyu ekleyin. Ocağın altını açarak şeker eriyene kadar suyu karıştırın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye alın. Su kaynarken sizde bu arada mürdüm eriklerini saplarından ayıklayarak uzun bir şekilde doğrayın. Uzun dilimlenen eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Su kaynayarak şerbet kıvamı alınca içerisine doğranan erikleri ilave edin. Eklenen erikleri ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin. Mürdüm erikleri rengini suya verdiğinde limon tuzunu da ekleyin. Limon tuzu eklendikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatın. Sonra ocağın altını kapatın. Tencere içerisinde mürdüm eriği reçelini biraz ılık bir hale gelmesini bekledikten sonra kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirerek serin ve karanlık yerlerde muhafaza edin. Artık kahvaltılarınızda mürdüm eriği reçelini tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }