{ "title": "Nane Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/nane-receli.jpg", "date": "19.01.2024 05:24:54", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Nane Reçeli, nane hemen her yemeğimize giren bir baharat olduğu gibi, bize şifa veren birçok karışımında baş bitkilerindendir. İlk bahar aylarında taze nane yapraklarından yapılan nane reçeli de çok lezzetli ve ferah bir tada sahip olmasının yanında tam bir şifa hazinesidir. Kendi evinizin rahatlığında ve sağlıklı bir şeklide size vereceğimiz tarifi uygulayarak çocuklarınızı bu çok faydalı lezzetten mahrum etmemiş olusunuz. Kolay gelsin.

Nane Reçeli Malzemeleri
Nane Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak naneleri bol su ile güzelce yıkıyoruz. Daha sonra saplarından ayırıp, ayıklıyoruz. Süzgecin üzerine alıp bir süre suyunu tamamen atmasını bekliyoruz. Naneler kuruduktan sonra pişireceğimiz tencereye alıp şekeri üzerine ilave ediyoruz. Nane yapraklarını elimiz ile oğuşturarak öldürüyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı vaziyette en az bir gün bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda tencereyi ocağın üzerine alarak suyu ilave edip kıvamı Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Reçeli ocaktan almadan beş dakika önce limon suyunu ilave ediyoruz. Eğer reçelin bir miktar daha renklenmesini isterseniz bir miktar yeşil gıda boyası ilave edebilirsiniz. Hazır hale gelen reçeli sıcak iken kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kapağını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }