{ "title": "Nektari Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/nektarin-receli.jpg", "date": "21.01.2024 23:11:44", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Nektari Reçeli, Nektari, ana vatanı kesin olarak bilinmemekle birlikte dünya geneline Çin'den yayıldığı düşünülen, gülgiller ailesine mensup bol sulu ve tatlı bir yaz meyvesidir. Ülkemizde en çok Bursa ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bu meyve sıcak iklim meyvesidir. Yarı tüylü veya tüysüz çeşitleri vardır. Nektari reçeli, nektari meyvesi ve şeker ile yapılan bu reçel aroması ve kokusuyla özellikle sabah kahvaltılarının en çok tercih edilen besinleri arasındadır.

Nektari Reçeli Malzemeleri
Nektari Reçeli Nasıl Yapılır?

Nektariler kabukları soyulmadan yıkanarak çekirdekleri çıkarılarak küp-küp doğranır. Derin bir tencereye koyularak üzerine şeker eklenir ve bu şekilde bir gece bekletilir. Bir gece beklemiş olan nektarinler şekerle birlikte suyunu salar ve şekerin büyük bir kısmı erir. Su eklenmeden nektarinler ocağa konulur ve orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir. Reçel kıvamını aldıktan sonra limon suyu eklenerek bu şekilde bir süre daha kaynatılır. Reçel sıcak bir şekilde cam kavanozlara doldurulur ve soğuduktan sonra kavanozun ağzı kapatılarak serin yerde muhafaza edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }