{ "title": "Oktay Usta Ayva Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/oktay-usta-ayva-receli.jpg", "date": "21.01.2024 21:37:28", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların başında gelmektedir. Ayrıca Oktay Usta Ayva Reçeli yapılırken etrafa çok güzel kokular saçmaktadır.

Oktay Usta Ayva Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayvaları güzelce yıkıyoruz ve kabuğunu soyuyoruz. Daha sonra ayvaları küp-küp doğruyoruz bu işlemi mümkün olduğunca çabuk yapmalıyız çünkü ayvaların kararmaması lazım. Aman dikkat hızlı soyalım derken elimizi kesmeyelim sağlık her şeyin önünde gelir. Ayvaları güzelce doğradıktan sonra tencereye ilave ediyoruz ve üzerine de suyunu ilave ederek ocağımızın altını orta derecede açıyoruz. Ayvaları kaynatmaya başlıyoruz ve aynı zamanda karıştırıyoruz. Bu kaynatma işlemi fazla uzun sürmüyor süre tutmanıza gerek yok çünkü kaynadığında ayva kokusu etrafı saracaktır ve bu koku yeterince kaynattığınız anlamına gelecektir. Ayva kokusunu aldıktan sonra 2 su bardağı toz şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz ve aynı sırada sürekli olarak karıştırıyoruz. Bu kaynatma işleminde kesinlikle ocağın başını terk etmiyoruz çünkü bir yandan karıştırıp bir yandan da meydana gelen köpüğü bir kaşık yardımıyla tencerenin dışına atmamız gerekiyor. Ayvalar kaynarken renk vermesi için çekirdekleri ve daha güzel tat vermesi içinde karanfilleri ilave ediyoruz. Çekirdeği ne kadar fazla katarsanız reçelin rengi o kadar kırmızılaşır. Kaynatma işlemi yaklaşık 40-45 dakika sürmektedir. Bu süre zarfı yaklaşınca yine de bir kaşık yardımıyla reçeli bir tabağa damlatıp kıvamını kontrol edebilirsiniz. Bu kontrol aşamasında reçel biraz daha akıcı olabilir çünkü soğuyunca daha da katı bir hal alacaktır. Reçeli yeterince kaynattıktan sonra sıcak sıcak kuru kavanozlara koyuyoruz ve kavanozları güneş görmeyen serin yerlere kaldırıyoruz. Soğuyunca sofralarda bu güzel kokulu reçele yer verebilirsiniz. Oktay Usta Ayva Reçeli hazır.

Afiyet olsun." } ] }