{ "title": "Oktay Usta Çilek Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/oktay-usta-cilek-receli.jpg", "date": "21.01.2024 12:28:01", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Reçel daha çok meyvelerden yapılmaktadır ve Oktay Usta çilek reçeli de bunlar arasında en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta çilek reçeli çok güzel bir kokuya sahiptir ki bunu yaparken anlayacaksınız.

Oktay Usta Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Özenle seçtiğimiz çileklerimizi temizce yıkayarak bir kaba koyuyoruz ve üzerine şekerimizin tamamını döküyoruz. Bu işlemi geceden yapıyoruz çünkü yaklaşık 10-12 saat bu şekilde beklemesi gerekmektedir. Tenceremizi hazırlayıp karışımı tencereye koyuyoruz ve ocağımızın altını yakıyoruz. Ocağın ateşini en üst seviyeye getirerek suyumuzu da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kaynarken sürekli olarak ocağın başında bulunmalıyız çünkü bi yandan karıştırmaya devam etmeliyiz bir yandan ise meydana gelecek köpükleri bir kaşık yardımıyla hemen tencerenin dışına atmalıyız. Kaynatma işlemine bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika devam ediyoruz. Daha sonra kıvamını anlamak için yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatıyoruz ve kıvamını kontrol ediyoruz. Reçel soğuyunca daha da katılaşacağı için kontrol aşamasında biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Kaynatma işleminin sonuna doğru limon suyunu da reçele ilave ediyoruz. Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve reçeli sıcak sıcak kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta Çilek Reçeli hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }