{ "title": "Oktay Usta Üzüm Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/oktay-usta-uzum-receli.jpg", "date": "21.01.2024 02:38:26", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlardan en lezzetli olanların arasında ilk sıralarda gelir. Ayrıca Oktay Usta üzüm reçeli çok güzel bir kokuya sahiptir ki bunu yaparken anlayacaksınız.

Oktay Usta Üzüm Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Oktay Usta Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak özellikle seçtiğimiz çekirdeksiz üzümleri güzelce yıkayarak salkımlarından ayırıyoruz. Daha sonra reçeli yapacağımız tencerenin içerisine yarım bardak su ve toz şekerimizin tamamını ilave ederek ocağı yakıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve eriyince daha önce yıkadığımız üzümleri tencereye ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayınca ocağı yarım ateş düzeyine indiriyoruz. Bu esnada köpük oluşuyorsa ki sürekli karıştırırsak olmaz köpükleri hemen bir kaşık yardımıyla tencereden alıyoruz. Reçeli bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika kaynatıyoruz. Reçel rengini almaya başlayınca yani koyulaşınca yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatarak kıvamını kontrol ediyoruz. Bir reçelin nasıl bir kıvamda olacağını hepimiz az çok biliriz. Eğer kıvamını almışsa daha fazla kaynatmadan limon suyunu ilave ediyoruz. Ayrıca şunu unutmayınız reçel soğuyunca daha da katı bir hale gelecektir kaynatırken biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Daha sonra reçelin vanilyasını ilave ediyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Reçel soğuyunca kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta üzüm reçeli hazır afiyet olsun." } ] }