{ "title": "Olgun İncir Reçeli Tarifi", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/olgun-incir-receli-tarifi-4608.jpg", "date": "20.01.2024 07:55:08", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz. Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir reçeli malzemelerini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Olgun İncir Reçeli Tarifi Malzemeleri
Olgun İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe incirleri iyice yıkayıp saplarını kesmek ile başlayın. Yıkadığınız incirleri suyunun akması için kuru bir bez üzerine koyun. Kuruladığınız incirleri ister ikiye ister dörde nasıl tercih ederseniz bölün. Uygun büyüklükteki tencereye koyun. Üzerine toz şekeri ekleyin. Yalnız bu anlattığım kısmını bir gün önceden ya da akşamdan yapıp, bekletmeniz gerekiyor. Şekerde bekleyen incir kendi suyunu da bırakacağı için hem kıvam olarak hem lezzet olarak daha güzel bir reçel elde edeceksiniz. İncirler yeteri kadar bekletildikten sonra üzerine yarım su bardağı kaynatılmış ve ılıtılmış suyu ekleyin ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. İncirlerin dağılmaması için karıştırmak yerine, tencereyi arada bir hafif hafif sallayın. Olgun incir reçeliniz kaynamaya yaklaştığında, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tekrar kaynamaya bırakın. Arada bir incirlerin dağılmayacağı şekilde karıştırın. Karıştıracağınız kaşık kesinlikle tahta olmalı ve kaşığınıza su değdirmemeye özen gösterin. Kaynama esnasında reçelinizin üzerinde köpüklenmeler olacaktır. Bir kaşık yardımı ile bu köpükleri almanızı öneririz. Reçelin üzerinde biriken köpükler alınmazsa reçelin lezzetini etkileyecektir. İncir reçeliniz uygun kıvama gelince, limon tuzunu koyun ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Reçeliniz hazır. Reçeli hemen tüketecekseniz kavanozlara doldurduktan sonra soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Eğer uzun sürede kullanım amaçlı yapmış iseniz, sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatarak, ters çevirin. Reçel soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir yere kaldırın. Bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Olgun incir reçelimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }