{ "title": "Pekmezli Kabak Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/pekmezli-kabak-receli-2807.jpg", "date": "20.01.2024 05:52:09", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Pekmezli kabak reçeli, yapılması zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetlidir. Tüm emeklerinize değecek bir reçel tarifidir. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan reçeller birkaç küçük püf noktası ile evde çok kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Reçel yapımında sık rastlanan problemlerden biri olan şekerlenme, köpüklenme ve şeker ayarı dengesi çok önemlidir. Reçelin şekerlenmesi durumunda, kavanoza bir miktar kaynar su ekleyip, kavanozun üzerine pudra şekeri dökün ve hafifçe kavanozu sallayın. İdeal şeker oranı, reçel için yapılacak meyve miktarının 1,5 katı olması gerekir. Reçel yapımında kullanılan şekerin ölçüsü çok önemlidir. Az ya da çok şeker kullanılması durumunda reçelin kısa sürede bozulmasına, sulanmasına ve şekerlenmesine ya da küflenmesine sebep olmaktadır. Reçelin köpüklenmesini engellemek için kaynarken reçelin şerbetine bir parça tereyağı ilave ederek köpüklenmesini engelleyebilirsiniz. Reçel yapımı esnasında, kaynamakta olan reçeli fazla karıştırmamanız gerekir, aksi halde reçelin zamanla şekerlenmesine neden olmaktadır. Hazırlanan reçeli, serin, havadar ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir. Pekmezli kabak reçeli yapımına başlayalım ve malzemelerine bir göz atalım.

Pekmezli kabak reçeli tarifi için gerekli malzemeler
Pekmezli kabak reçeli nasıl yapılır?

İlk önce kış kabağının kabuklarını soyduktan sonra derince bir kap içerisinde yıkadıktan sonra güzelce süzdükten sonra kuş başı büyüklüğünde doğrayın. Doğradığınız kabakları derin bir tencere içine alıp, şekeri üzerine döküp alt üst olarak harmanlayarak karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak bir gece boyunca bekletin. Bir günün sonunda tencere içine karanfilleri ilave edip ocak üzerinde kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Kabaklar pişmeye başlayınca üzerine limon suyu ilave edin. En son bir su bardağı pekmezi ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Pekmezli kabak reçeline kesinlikle su ilave edilmemektedir, kabağın kendi suyu yeterli olmaktadır. Sıcakken kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatarak, kavanozu ters çevirin. Ters bir şekilde bir gün boyunca hareket ettirmeden bekletin. Ters olarak bekletildiği aşamada üzerini bir örtü ile mutlaka örtmelisiniz. Bir gün sonunda düz olarak istediğiniz bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pekmezli kabak reçelinin faydaları nelerdir?
" } ] }