{ "title": "Portakal Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/portakal-kabugu-receli.jpg", "date": "20.01.2024 13:24:07", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Portakal Kabuğu Reçeli, uzmanlara göre portakalın kabuğunda portakalın kendisine kıyasla çok daha fazla C vitamini bulunmaktadır. Portakal kabuğu sade şekilde tüketebilmek mümkün olmadığı için, bu muhteşem ve şifa hazinesi nimetten yararlanabilmenin en iyi ve lezzetli yöntemi reçel yaparak tüketmektir. Sizlerde aşağıda vereceğimiz tarif ile evinizde çok sağlıklı bir şekilde portakal kabuğu reçeli hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Portakal Kabuğu Reçeli Malzemeleri
Portakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?

İlk olarak portakalları güzelce yıkayıp kabuklarının soyuyoruz. Daha sonra kabuklarını bezelye tanesi iriliğinde doğrayıp bir iğne iplik yardımı ile ipe diziyoruz. Ardından bol su ile tekrardan yıkayıp, süzgecin üzerine alıyoruz.

Geniş bir tencerenin üzerine bir litre kadar su koyup kaynatıyoruz. Daha sonra portakal kabuklarını kaynayan suyun üzerine ipinden ayırarak atıyoruz. Daha sonra üzerine şeker ilave edip kısık ateşte ve sık sık karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekliyoruz.

Hazır hale gelen portakal reçelini soğumadan cam kavanozlara boşaltıyoruz. Eğer reçeli uzun süre tüketmeyecekseniz kavanozun kapağını sıcak olarak kapatınız. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız kapağını reçel soğuduktan sonra kapatılacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }