{ "title": "Rendelenmiş Ayva Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/rendelenmis-ayva-receli-1830.jpg", "date": "18.01.2024 22:43:22", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşitlerinin ülkemizdeki yeri oldukça büyüktür. Özellikle rendelenmiş ayva reçeli sofralara ayrıcalık katan bir reçeldir. Ekmek üzerine sürülerek afiyetle yenen bu reçel market kavanozlarından değil de kendi ellerinizle ve kendi emeğinizle yapıldığında çok daha ayrı bir lezzete kavuşmaktadır. Şimdi size vereceğimiz tarif ile hem lezzet olarak hem de kıvam olarak tam ayarında olacaktır. Sizde kahvaltı sofralarında ailenize ve sevdiklerinize kendi ellerinizle yaptığınız rendelenmiş ayva reçeli sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi.

Rendelenmiş ayva reçeli yapmak için gerekli olan malzemeler
Rendelenmiş ayva reçeli nasıl yapılır?

Ayvaları ilk olarak bol su ile yıkayın. Daha sonra derin bir kab içerisine rendeleyin. Ayva çekirdeklerini de rendelenen ayva içerisine ilave edin. Toz şekeri, rendelenen ayva üzerine serpiştirerek biraz bekletin. 15 dakika kadar beklettikten sonra artık rendelenen ayvayı orta büyüklükte derin bir tencereye koyarak ocağın altını açın. Üzerine malzemeler kısmında belirtilen ölçüde su ilave edin. Orta hararetteki bir ateşte ara ara karıştırarak ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ayvalar kaynama aşamasına gelince ocağın altını kısın ve kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Tencere içerisindeki ayvalar yumuşayınca ve hafif koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve biraz karıştırın. Yaklaşık 4 dakika kadar limon suyunu ekledikten sonra kaynatmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Kıvam alan reçeli tencerede hafif soğutun. Soğuyan reçeli cam kavanozlara alarak kapaklarını sıkıca kapatın. Artık rendelenmiş ayva reçeli hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }