{ "title": "Sakız Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/sakiz-receli.jpg", "date": "19.01.2024 13:56:17", "author": "emel aslan", "article": [ { "article": "Sakız Reçeli, Hatay ve İzmir'de sevilerek tüketilen bambaşka bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın dakikalarca devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra Türk kahvesinin yanına konan suyun içine bir kaşık sakız reçeli koyarak lezzete lezzet katmak mümkündür. Günümüzde marketlerde de kolaylıkla satın alabileceğimiz sakız reçelini evimizde yapmak da artık çok kolay. Üstelik oldukça düşük maliyetlerle hazırlayıp sevdiklerimize bol bol ikram edebiliriz.

Sakız Reçeli Malzemeleri
Sakız Reçeli Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin içine bir bardak suyumuzu ve üzerine iki su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Şerbetimizi orta ateşte yanmakta olan ocağa koyuyoruz. İyice karıştırıp şekerin hızlı erimesine yardımcı oluyoruz. Kaynama işlemi başladığında karışımın üzerine yumurtanın akını ekliyoruz. Yumurta akı kaynar suda katılaşacaktır. Katılaştığında servis kaşığı yardımı ile karışımın içinde bulunan yumurta akını alıyoruz. Karışımımızın kıvamına geldiğini anlamak için çay kaşığı yardımıyla bir damla şerbeti alıp soğuk suyun içine damlatıyoruz. Eğer şerbet yuvarlanıp katı kıvama gelirse olmuş demektir. Yarım limonu şerbetin içine sıkarak tenceremizi ocaktan alıyoruz. Soğuması hızlıca karıştırılır. Köpük köpük olduğunda üzerine yarım çay bardağı damla sakızını yavaş yavaş döküyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Yeterli kıvama geldiğinde kavanoza koyduğumuz sakız reçelimizi kahvaltılarda zevkle tüketmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
" } ] }