{ "title": "Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/sari-kiraz-receli-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 00:34:15", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Sarı kiraz reçeli nasıl yapılır konusuna başlamadan önce şunu belirtelim, sıcak havaların hüküm sürdüğü bugünlerde reçelin yapılması için gerekli olan malzemeleri kolayca temin edebilirsiniz. Reçelin yapılışı oldukça kolay olduğundan tarifi yapımı kolay listesine ekleyebilirsiniz. Şimdi reçelin malzemeleriin listesini verelim.

Gerekli olan malzemeler
Reçelin nasıl yapılır?

İlk önce kirazları güzelce yıkayıp varsa kiraz saplarını ayırın. Bu işlemden sonra kirazların çekirdekli kısımlarını ayırmak gereklidir. Bunun için bir çöp şiş kullanabilirsiniz. Çöp şiş ile kiraz tanelerindeki çekirdekleri kirazın bir tarafından iterek diğer ucundan çıkarabilirsiniz. Böylece hem kiraz tanelerinin şekilleri bozulmaz hem de reçelin göze hitap şekli daha iyi olur. Çöp şiş kullanmak yerine kalın bir iğne kullanabilirsiniz. Kirazların çekirdeklerini çıkardıktan sonra uygun bir tencere alarak içine kirazları koyun. Kirazların üzerini kaplayacak şekilde toz şekeri ekleyin ve bu şekilde bir gece bekletin. BU işlemin amacı kirazların iyice şekeri emmesidir böylece kaynatılınca daha güzel bir tat ve daha güzel bir görüntü elde edilir. Bir gece bekleyen kirazlar sabah sularını iyice salmış duruma gelirler.

Suyunu bırakan reçeli ocağa alıp 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynamasını bekliyoruz. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri almak gereklidir bu işlem için kepçe ya da kevgir kullanabilirsiniz. Reçelin şerbeti kıvamına gelmişse limonun suyunu sıkarak reçele ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıvamını anlamak için şerbet kısmından porselen bir tabağa damlatmak yeterlidir. Eğer şerbet su gibi akıyorsa daha tam kıvamına gelmemiştir demektir Ama reçelin şerbeti tabağa hemen yayılmıyorsa fazla akışkan değilse kıvamı olmuş demektir. Reçel kuru bir kavanoza koyarak saklamak gerekir. Eğer hemen reçeli yemeyecekseniz sıcak iken kuru bir kavanoza koyup kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra kavanozu ters çeviriyoruz. Işık almayan bir ortamda saklıyoruz. Kıvamı istediğiniz gibi değilse ve fazla kaynayınca dağılacak gibiyse reçelimizi genişçe bir tepsiye alıp üzerine tülbent bağlayıp güneşe bırakınız. Bu şekilde reçelin kıvamı koyulaşır.

Afiyet olsun." } ] }