{ "title": "Şekersiz Ayva Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/sekersiz-ayva-receli-7132.jpg", "date": "21.01.2024 16:53:40", "author": "Murat Özyurt", "article": [ { "article": "Şekersiz ayva reçeli; Ayva, gülgillerden olan, iri çiçekli, beyaz ve pembe yapraklarının altı tüylü, orta yüksekliğe sahip bir ağaçta yetişen sarı renkli bir meyvedir. Türkiye dünyada ayva üretiminde birinci sırada yer almaktadır. Ayvanın yaprakları kozmetik ve sanayide, tıp da ise ilaç yapım aşamasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda meyvesi ile reçel, jel, meyve suyu ve marmelat yapılmaktadır. Günümüzde ayva reçeli de tüketimi oldukça fazladır.

Şekersiz Ayva Reçeli Gerekli Malzemeleri
Şekersiz Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayvalarımızın kabuklarını, çekirdeklerini ve işimize yaramayacak tüm kısımlarını bir tencereye yerleştirelim. Bu çekirdek ve kabuklar pektin içerdiğinden dolayı reçelimize renk ve kıvam vermesi açısından ihtiyaç duyulmaktadır. Ayvalarımızı iyice rendeleyelim. Dilerseniz küçük küçük de doğrayabilirsiniz. Ama rendelerseniz sizin için daha iyi olacaktır. Daha sonra elmalarımızın suyunu sıkalım. Kabukların bulunduğu tencereye kabukların rahat bir şekilde geçeceği kadar elma suyu ekleyin. Elmaları sıkarken elma kabuğu çıktı ise onları da tencereye ekleyin. Lakin posasını eklemeyin. Kabuklar iyice yumuşama sağlayıp, kıvamlı bir su elde edene dek kaynatın. Üzerine rendelenmiş ayvaları ekleyin ve kısık ateşe alın. Ayvalar elma suyunu çektiği zaman kabukları kaynattığınız suyu süzerek, karanfil ve tarçın ekleyerek biraz daha kaynamasını sağlayın. Şekersiz ayva reçeli ardından kavanozlara doldurup, buz dolabınızda saklayın.
" } ] }