{ "title": "Taze İncir Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/taze-incir-receli.jpg", "date": "20.01.2024 18:04:33", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından birçok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuda kuvvet ve yüksek miktarda enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir zihnimizi dinç tutar. Halsizlik ve unutkanlığa iyi gelir zihnimizi canlı tutar. Özellikle ders çalışan öğrenciler sabah kahvaltılarında eksik etmemelidir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğün önüne geçer. Nezle ve bronşite de iyi gelir. Vücuttaki bakteri ve virüslerin çoğalmasına engel olur. Kansere karşıda koruyucu yiyecekler arasında yer alır. Bu kadar faydası olan bir yiyeceği yememek mümkün değildir herhalde.

Taze incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler
Taze incir reçeli nasıl yapılır?

İncir reçeli yaparken tam olarak olgunlaşmamış yeşil incirler kullanılır. Küçük olanların tercih edilmesi daha doğrudur. Çünkü küçük olanlar sunum aşamasında daha şık görünür ve tek lokmalık olur. Yeşil ve küçük olan incirler alınır ve güzelce yıkanır ve bir süzgece alınıp süzülür. Geniş bir tencereye incirler konur ve üzerini geçecek kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır. İncirler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yirmi yirmi beş dakika haşlanır. İncirler yumuşayınca tencereden alınır ve süzülmesi için süzgece bırakılır. Diğer taraftan çelik bir tencereye bir kilo toz şeker ve beş su bardağı su konulur ve karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Yavaş yavaş orta ateşte karıştırılarak kaynatılır. Şerbet kaynamaya başlayınca on dakika tutulur. Kaynadıkça koyu bir şerbet elde edilecektir. İyice süzülen incirler tencereye şerbetin içine atılır ve beş altı dakika kaynatılır. Sonra ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık yarım saat daha reçel pişirilir. Kaynarken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi şekilde incirler dağılır ve hoş olmayan bir görüntü oluşur.

Reçelin kıvamını anlamak için diner reçellerde de yapıldığı gibi bir çay kaşığının ucuyla alın ve bir tabağa damlatın dağılmıyorsa olmuş demektir, hemen dağılıyor ise biraz daha kaynamasına ihtiyaç vardır. Kıvamı tam olarak ayarlanınca limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Reçel ılık hale gelince üzerindeki köpükleri isterseniz kuru bir kaşıkla isterseniz de bir peçete yardımıyla alınız. Böylelikle rengi ve tadı daha güzel olacaktır. Reçeli cam kavanozlara doldurun ve iyice soğuduğunda kapaklarını kapatıp serin bir yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }