{ "title": "Taze Kayısı Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/taze-kayisi-receli.jpg", "date": "19.01.2024 02:49:06", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya'da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Ben de bir Malatyalı olarak sizlere taze kayısıdan yapılan reçelin yapımını ve bu reçelin içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri sizlere sunacağım. Bu reçeller hazır olan reçellere göre içeriğinde katkı maddesi bulunmadığından dolayı daha sağlıklı olarak üretilmekte ve daha çok tercih seçeneği olmaktadır. Bu reçeller çoğu kişinin tercihi olmakta ve genel olarak bizler için vitamin deposu olmaktadır. Evlerde genellikle anneannelerimizin ya da annelerimizin bizlere afiyet ile tüketmemiz için yapmış olduğu bu vazgeçilmez tat olan reçeller oldukça lezzetli olduğu için kesinlikle tercih edilen bir tat olmaktadır. Bunların yanı sıra evlerimizde yapmakta olduğumuz bu reçelleri çoğu kişi tercih etmektedir. Çoğu kişi bahçesinde doğal olarak toplamış olduğu meyveleri mevsimsel olarak taze taze toplar ve reçel olarak bir tat ortaya çıkartır. Bu meyveler mevsiminde daha çok lezzetli olup gerçek bir tat oluşturmaktadır. Eski zamanlarda bu yana gelmekte olan bu lezzetli reçeller oldukça güzel bir tat olarak bilinmektedir ve kahvaltılarımızın vazgeçilmezi bir tat olmaktadır. Bu reçeller ailemize ve misafirlerimizin afiyet ile yiyebilmesi için sofralarımızda servise sunulur. Yapılmakta olan bu taze kayısı reçelinin yapımını ve içeriğinde kullanılmakta olan malzemeleri düzenli bir şekilde sıralayalım.