{ "title": "Vişne Reçeli Nasıl Yapılır", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/visne-receli-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 18:44:48", "author": "Cemile Akyer", "article": [ { "article": "Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir antioksidandır. Potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum da içerdiği yararlı minerallerden bazılarıdır. Bu kadar faydalı olan bu meyve yazın kolaylıkla bulunabileceği halde, kışın da bu faydalardan mahrum kalmamak için reçel ya da marmelat gibi ev yapımı ürünlere dönüştürülerek, vişneyi uzun süre saklama imkânına kavuşulur. Kiraza göre daha az şeker içermesi de formunu düşünenler için vişnenin kazandığı bir artı puandır. Bu lezzetli ve faydalı meyveden nasıl kolaylıkla reçel yapılacağı aşağıda adım adım anlatılmıştır.

Vişne Reçeli Gerekli Malzemeleri
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçelin yapılacağı akşam vişneler, önce bol suda bekletilerek ve ardından kabuklarında bulunabilecek bazı zirai ilaç kalıntıları ve tozlardan arındırılmak üzere akan su altında iyice yıkanır. Ardından saplarından ve artık her markette kolaylıkla bulunabilen çekirdek çıkarıcı yardımıyla ya da bu alet mevcut değilse elle çekirdeklerinden ayrılır. Bu işlem için bükülmüş bir tel parçası da kullanılabilir. Artık sadece etli kısımları kalan vişne meyvelerinin reçelin kaynatılacağı kaba alınması işlemine geçilebilir. Bu işlem, kaba bir sıra vişne dökülmesi ve üzerine serpilen bir miktar şekerin ardından bu şekilde devam edilen bir sıralamayla vişne ve şeker bitinceye kadar sürdürülür. Akşam hazırlanan bu karışımın ağzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Sabah ilk iş olarak bu bileşim ağır ateşte kaynamaya alınır.

Kıvam aldığı izlendiğinde limon tuzu ya da limon suyu eklenerek bir müddet daha pişirilir. Bir kaşık yardımıyla suyunun koyulaşıp koyulaşmadığı izlenir. Eğer kıvamı yoğunlaştı ise altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan reçel önceden yıkanmış ve kuru olduğundan emin olunan kavanozlara konup, ağızları bir tülbent parçasıyla bağlanır. Bir iki gün bu şekilde soğuyan reçel kavanozlarının kapakları sımsıkı kapatılarak, yapılan vişne reçeli uzun süre muhafaza edilebilir.
" } ] }