{ "title": "Yaban Mersini Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/yaban-mersini-receli.jpg", "date": "20.01.2024 13:00:21", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest radikallerle savaşır. Bu durum sağlık açısından oldukça önemlidir. Kontrol altına alınamayan serbest radikaller başta stres olmak üzere pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Faydaları bununla sınırlı olmayan yaban mersininin vücut için daha pek çok faydası bulunmaktadır. Kalp sağlığını koruyucu etki yaratır. Kolesterole karşı faydalıdır. Kanser hücrelerinin yayılmasını ve çoğalmasını engeller. Hafızaya karşı iyi gelir. Göz sağlığı ve hipertansiyona karşı faydalıdır. Kan şekerini dengelemek için tüketilebilecek nadir meyvelerden biridir. Ayrıca diyet yapanlar için de oldukça uygundur. 100 gram dondurulmuş yaban mersini yaklaşık 57 kalori içerir. Tüm bunların yanı sıra vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Yaban mersini reçeli çok sık tercih edilmeyen bir reçel türüdür. Bunun nedeni fiyatının çok uçuk olmasıdır. Fiyatı nedeniyle çoğu evin mutfağına henüz girmemiş meyveler arasındadır. Fiyatının yüksek olması da toplanma aşamasının çok zahmetli olmasından kaynaklanmaktadır. Birçok meyveye nazaran yetiştirilmesi kolay olsa da toplama aşamasında harcanan emek meyvenin pahalı olmasına yol açmaktadır. Yaban mersini hakkında kısaca bilgi verdikten sonra yaban mersini reçelinin nasıl yapıldığına geçebiliriz.

Yaban Mersini Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır?

Yaban mersini çöplerinden ayıklanarak bol su ile ezilmesine izin verilmeden yıkanır. Yıkanan yaban mersini suyunu süzmesi için bir kenara bırakılır. Uygun bir tencereye yaban mersini alınarak üzeri toz şeker ile kaplanır. Hafif ateşe alınarak kaynamaya başlayana kadar tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırılır. Kaynadıktan sonra üzerine 1 kahve kaşığı limon suyu eklenir. Kısık ocakta yaklaşık 35-40 dakika kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca ocağın altı kapatılır. İlk sıcaklığını attıktan sonra cam kavanozlara paylaştırılarak muhafaza edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }