{ "title": "Yaş İncir Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/yas-incir-receli.jpg", "date": "20.01.2024 16:21:50", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, kurabiye ve pasta tariflerinde de reçel fazlaca tercih edilir. Yaş incir reçeli muhteşem tada sahip reçellerden sadece bir tanesidir. Yaş incir reçeli için hangi malzemeler kullanılıyor, yapımı hangi aşamalardan oluşuyor, gelin hep birlikte göz atalım.

Yaş İncir Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Yaş İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncirlerin kabukları güzelce soyulduktan sonra, incirin boyutuna göre iki ya da dört parçaya bölünür. Bölünen incirler geniş bir tencereye sıralanır. Sıralanan incirlerin üzerine toz şeker, su ve karanfiller ilave edilerek kısık ocakta şeker eriyene kadar bekletilir. Şeker eridikten sonra üzerine tereyağı eklenip, hafif altı açılmış ocakta reçelin suyu kıvam alına kadar bekletilir. Reçeli ocaktan almadan 5 dakika önce limon tuzu eklenerek, 5 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınır. Yaş incir reçelleri kış için hazırlanmışsa henüz sıcakken ağzı kapalı cam kavanozlara paylaştırılır ve kavanozun ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevrilir. Eğer kış için değil hemen tüketmek için hazırlanmışsa soğuduktan sonra tüketilmeye başlanabilir.

Not: Yaş incir oldukça yumuşak bir meyve olduğu için, piştiğinde dağılabilir. Daha fazla dağılmasını önlemek için reçel kaşık ile karıştırılmamalıdır. Tence hafif sallanarak karışım sağlanabilir.
" } ] }