{ "title": "Zambak Reçeli", "image": "https://www.recel.gen.tr/images/zambak-receli.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:07", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "Zambak reçeli, Zambak çoğumuzun bahçesinde yetiştirdiği ve çoğu annemize sevgilimize buket olarak getirdiğiniz çiçeğin reçelinin yapıldığını biliyor muydunuz? Takibi çoğumuz şaşırıp bilmediğimizi söyleyeceğiz. Zambak yüz on çeşidi bulunan birçok rengi barındıran soğanlı türlerden biridir ve bu soğanlı türlerin birçoğu yabancı ülkelerde yiyecek olarak tüketilmektedir ve oldukça lezzetlidir. Reçelini çiçeğin yapraklarından yaparız ve çoğu semt pazarın da organik satılan marketle de ve pazarlar da bulabileceğimiz reçeldir. Fakat ben aramakla ya da dışarıdan almam diyorsanız burun birlikte yapalım bu lezzet dolu reçelimizi hadi başlayalım.

Zambak Reçeli Malzemeleri
Zambak Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle zambakları mızı alıyoruz zambakların ortalarındaki yeşil kısmı çıkartıp alıyoruz. Daha sonra yaprakları güzelce ikiye bölerek iyice küçültüyoruz. Sarı tohumlu bölgelerini ezmeden bir yere bulaştırmadan güzelce yıkayıp iyice süzüyoruz süzdükten sonra derin bir tabağa alıp üzerine iki yemek kaşığı toz şekerini ilave ediyoruz. Daha sonra üzerini streç filmle kapatıp veya başka bir şeyle ikin gün bekletiyoruz. Dört su bardağı şekeri ve iki su bardağı suyu on dakika kaynatıp kalan su bardağını da ilave edip şerbet kıvamını alana denk pişiriyoruz. Şekerde ikin gün beklettiğimiz zambakları ve yarım limon suyunu ilave edip reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz kıvama geldikten sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayıp ters çeviriyoruz ve soğuduktan sonra afiyetle tüketiyoruz ve lezzet gezimize başlamış oluyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }