recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pastası, mozaik pastası v.b. yapılmaktadır. Tatlı denilince çoğumuz için akan sular durur. Tabi şunu belirtmeden de geçemeyeceğim içerisinde şeker olan her şey benim için çok lezzetlidir. Eğer sizlerde benim gibi iyi bir kabak severseniz oldukça yararlı bir besin olan balkabağı ile yapılan reçel tarifini de mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Böylece bildiğiniz reçel tariflerinin içerisine bir yenisini daha eklemiş olursunuz. Şimdiden herkese kolay gelsin...

Balkabağı reçelinin için gerekli malzemeler:
  • 2 kilo toz şeker,
  • 2 litre kaynar su,
  • 2 kilo kabukları soyularak doğranmış balkabağı,
  • 2 tane karanfil,
  • 1 parmak büyüklüğünde kabuk tarçın,
  • Yarım limon suyu ya da bir tatlı kaşığı limon tuzu,
  • 250 gr. sönmemiş halde kireç,
  • Yaklaşık 3 litre su
Hazırlanışı: Balkabağı reçelinin yapımına bir gün önceden başlanılması gerekir. Benim vereceğim tarif Akdeniz yöresine aittir. Kireç kullanılmasının sebebi ise kabağın yumuşak bir meyve olmasındandır. Kireç sayesinde kabağın dışının sertleşerek daha lezzetli olması sağlanmaktadır. Sağlığa zararı bulunmadığından gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bunun için derin bir tencerenin içerisinde 3 litre su ile kireci iyice açın ve bir gece bekletin. Oluşan kaymak görünümündeki kısmı atın. Dibine çöken tortuyu sakın suya karıştırmayın. Durgun kireçli suyu üzerinden derin bir kaba alın. Daha önceden küçük küçük dilimlediğiniz kabakları bu kireç suyunun üzerine boşaltın ve yaklaşık 20 saat kireçli suda bekletin. Daha sonra kabakları kireçden temizlendiğine emin olana kadar yıkayın. Üzerine su doldurarak bir kenarda bekletin.

Ayrı bir tencereye şeker ile 2 litre sıcak suyu koyun ve kısık ateşte  kaynatın. İçerisine karanfil, kabuk tarçın ve yaklaşık 2 saat temiz suda bekletilen kabakları da ilave edin. Kısık ateşte kabaklar pişip reçel kıvama gelene kadar kaynatın. Pişme derecesi kabağın cinsine göre değişir ama kabakların kıtır olacağını unutmayın. Reçeliniz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatmadan evvel limon suyu ya da limon tuzunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Eğer balkabağı reçelinizi uzun süre saklamak isterseniz küçük kavanozlara koyun. Ayrıca ocağı kapatır kapatmaz kavanozlara boşaltın ve ağzını iyice kapatarak ters çevirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2016 15:16:36

Balkabağı Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Balkabağı Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli; Yaz meyvelerinden olan siyah üzümü  kışın da sofranız da görmek istiyorsanız reçelini yapabilirsiniz. Siyah üzüm reçeli diğer reçel türleri arasında daha tercih edilmektedir. Siyah üzüm reçeli tadıyla ve görünüş...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Olgun İncir Reçeli Tarifi

Olgun incir reçeli tarifi, için vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.Kahvaltıların olmazsa  olmazı reçeller rengarenk görüntüleri ve lezzetleri ile donatırlar sofralarımızı. İncir reçeli de onlardan bir tanesidir. Olgun incir...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Balkabağı Reçeli

Balkabağı reçeli; mutlaka denemeniz gereken bir lezzettir. Kabak benim en sevdiğim besindir. Çok faydalı olduğunu duyduktan sonra daha fazla tüketmeye başladım. Günümüzde balkabağının sadece bildiğimiz klasik tatlısı değil yaş pas...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017