recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Kabak Reçeli

Kabak reçeli, bir büyük kavanoz için gereken hazırlama süresi yaklaşık olarak yedi saattir.  Pişirme süresi yaklaşık olarak altmış dakikadır yani bir saat kadardır.

Kabak reçeli için gerek malzemeler:

  • 500 gram bal kabağı
  • 750 gram toz şeker
  • 1 litre su ve bir ya da iki adet limon suyu.
  • Bunu yanında hazırlanması gereken kireç kaymağı için gerek malzemeler ise, iki buçuk litre soğuk su ve yüz elli gram sönmemiş kireç. 

Kabak reçelinin yapılışı:

Genel olarak reçeli yapılan ve dokusu sert olan domates, karpuz, kayısı ve bal kabağı gibi meyve ve sebzelerin reçeli yapılırken kireç kaymağına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gibi reçeli yapılacak olan meyve ve sebzeler hazırlanan kireç kaymağında bekletilmelidir. Kireç kaymağının hazırlanması için gerek su miktarını bir kaba aktarıp kireç ile karıştırıp bekletiriz. Bir gece kadar bekletilen kireç kaymağı hazır hale gelir. Kireç kaymağı hazırlanıp bekletilmeye bırakıldığı zaman, genellikle üç saat sonra kireç dibe çöker ve üzerinde ince ince kireç tabakaları kalacaktır. Bu ince tabaka şeklinde olan kireç tabakasını bir kaşık yardımı ile alırız. Alınan ince tabakanın altındaki berrak suyu, alttaki kireci havalandırmadan başka bir kaba süzeriz. Reçelini yapacağımız kabakları bu suyun içerisinde yaklaşık dört saat kadar bekletiriz. Kireçte bekletilme işlemi bittikten sonra kabakları sudan çıkartıp, iyice durularız. Arzuya göre, kabak reçelinin içerisine çubuk tarçın ve karanfilde ekleyebiliriz. Eklenen karanfil ve tarçın, damak lezzeti olarak farklılık gösterecektir. 

Kabak Reçeli

Suyunu ve şekerini bir tencerede harmanlarız. İyice harmanladıktan sonra tatlı şurubu olana kadar kaynatırız. Bu aşamadan sonra durulanmış kabak parçalarını tencereye aktarırız. Kaynamaya devam eden kabak reçelini, reçel kıvamına gelene kadar kaynatırız. Ocaktan almaya yakın taze sıkılmış limon suyunu ekleriz. İki ya da üç dakika kaynadıktan sonra reçeli ocaktan indiririz. Reçel oda sıcaklığı kıvamına gelince, daha önceden hazırladığımız cam kavanoza reçelimizi aktarırız. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de kavanozun kuru olmasıdır. Islak olan kavanoza reçeli aktardıktan sonra bozulması kaçınılmaz olacaktır. Bu sebeple kuru değilse kavanoz iyice kurulmalı ve daha sonra reçel içerisine aktarılmalıdır. Kuru olan kavanoza reçeli aktardıktan sonra kapağını iyice kapatmalıyız. Daha sonra hazır olan reçeli serin ve ışık görmeyen bir yerde muhafaza etmeliyiz. Reçelimiz hazırdır ve soğuduktan sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:04:36

Kabak Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017