recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçellerin dikkat edilmesi gereken önemli bilgileri vardır. Bu pratik ve önemli bilgiler doğrultusunda yapılan ev reçelinden çok güzel sonuçlar alınmaktadır. 

İyi bir reçel yapabilmek için öncelikle, reçelini yapacağımız meyveleri iyice yıkayıp kurulamalıyız. En dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi meyvelerin temiz olmasıdır. Meyvesini yaptığımız reçeli mutlaka tahta kaşık ile karıştırmalıyız. Çoğu kişinin reçellerde limon yerine limon tuzu kullanarak reçellerin şekerlenmesine neden olan hataları yaptıkları görülmektedir. Bu yüzden reçelin şekerlenmesini önlemek için, özellikle reçellerde limon tuzu değil de limon kullanmalıyız. Yapmış olduğumuz reçeli kavanoza koymadan önce iyi soğuduğuna dikkat etmeliyiz ve kavanoza koyduktan sonra kapağını kapatmadan önde, reçelin üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kâğıt havlu ile mutlaka almalıyız ve ondan sonra, kavanozun kapağını kapatmalıyız. 

Reçel Nasıl Yapılır

Reçeli yapılacak olan meyvenin özellikle taze ve olgun olmasına dikkat etmeliyiz ve mevsim meyvelerinden seçmeliyiz. Reçelin yapımına geçmeden önce bu meyvelerin çürük ve bozul olmamalarına özen göstermeliyiz. Reçelin kaynaması esnasında oluşan köpükler, reçeli kaynatma işlemi bittikten sonra, sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle almalıyız. Kaynamaya bırakılan reçelin fazla köpürmesine engel olmak için, kaynamakta olan reçelin içerisine çok küçük bir tereyağı parçası atmalıyız. Bu tereyağı parçası, reçelin fazla köpürmesine engel olacaktır.  

Reçeli kaynatıp belli bir kıvama getirdikten sonra, reçelin çabuk bozulmaması için, içine konulacak kavanozun iyice kurulanmış ve sıcak olmasına dikkat etmeliyiz. Reçeli kavanozun ağzına kadar doldurarak, üzerine hava geçirmesini önlemek için bir kâğıt ya da naylon örtmeliyiz. Reçel yapımında en çok dikkat edilmesi gereken hususlarsan bir tanesi ise, şeker miktarının iyi bir şekilde ayarlanabilmesidir. Reçele katılacak şeker ne az ne de fazla olmalıdır. Bu miktar gereğinden az veya fazla olursa, bu reçelin sulanmasına sebep olur, reçeli bozar, reçel küflenir ve şekerlenir.  

Kaynatılan reçelin şurubunun kıvama gelip gelmediğini anlamak için, küçük bir kap içerisine bir miktar soğuk su koyup, şuruptan birkaç damla damlatarak şurubun kıvama gelip gelmediğini kolayca anlayabiliriz. Soğuk suya damlatılan şurup damlaları suyun içerisinde top top durur yayılmaz ise, şurup kıvama gelmiş demektir. Kavanozlara konulup hazırlanmış olan reçeller, serin ve ışık almayan yerlerde muhafaza etmeliyiz. Ve sonra afiyet ile yemeliyiz.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:01:28

Reçel Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Reçel Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017