recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Süt Reçeli

Süt Reçeli, Karamelize olmuş ve tatlandırılmış inek sütüdür ve bir Güney Amerika tatlısıdır. Son zamanlarda oldukça popüler olan ve yapımı oldukça basit olan süt reçeli yumuşak kıvamı, kokusu ve lezzeti ile özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yerini almaya başlamıştır. Vücudumuz için faydaları saymakla bitmeyen, büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan, vücuda zindelik ve güç veren, enfeksiyonlara ve mikroplara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren, cilde parlaklık kazandıran ve yıpranmasını önleyen, beyin gelişimi ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlamakta oldukça etkili olan, vücutta ödem birikmesini engelleyen ve ödem atılmasını sağlayan, mide rahatsızlıklarına iyi gelen ve ishalin geçmesinde yardımcı olan, saçların uzamasında da oldukça faydalı olan ve özellikle çocuklar için en iyi besinlerden biri olan süt oldukça basit ve az malzemeyle reçel olarak sofralarda yerini almaya hazırlanıyor.

Kahvaltıda reçel olarak tüketilmesinin yanında birçok kek, pasta, kurabiye, dondurma gibi pastahane yiyeceklerinde de süs ve tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Kökeni Arjantin olan süt reçeli dünya da 'dulce de leche' olarak bilinmektedir. Süt reçeli sütün rengine bağlı olarak genellikle boza rengindedir ancak reçel yapılırken beyaz toz şeker yerine esmer şeker kullanmak reçelin renginin kırmızı olmasını sağlamaktadır.

Süt Reçeli
Sade olarak yapılmasının yanında içine dövülmüş ceviz, fındık veya Antep fıstığı gibi çerezler ezilerek eklenebilir ve bu şekilde de reçel yapılabilir.

Süt Reçeli Malzemeleri
  • 1 litre tam yağlı süt (taze köy sütü olması tercih edilir.)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
Süt Reçeli Yapılışı

Derin bir tencerenin içine süt ve şeker koyularak kaynamaya bırakılır. Ara ara karıştırılarak kaynamaya başlayan sütün üzerine kabartma tozu eklenir. Kabartma tozu eklendiği sırada süt taşar gibi kabarabilir bu nedenle tencere derin olmalı ve karıştırma işlemi sürmelidir. Orta ateşte ara ara karıştırılarak yaklaşık bir saat kadar kaynatma işlemi devam eder. Boza kıvamı alıncaya kadar süt reçeli kaynatılır. Kaynama sırasında rengi dönmeye ve reçel koyulaşmaya devam eder. Çok koyu olmadan altı kapatılmalıdır çünkü bekledikçe yine bir miktar kıvamında koyulaşma meydana gelmektedir. Koyulaşan ve kıvamını elde eden süt reçeli cam kavanoz içerisine koyularak ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakılır. Soğuyan reçel bir müddet buzdolabında bekletilerek tüketmeye hazır hale gelir.

Süt Reçeli Yapımında Püf Noktalar
  • Süt reçeli yapmaya başlamadan önce tencere su ile çalkalanırsa reçel dibine tutmaz.
  • Kaynamaya başlayan sütün altı kısılarak üzerine toplanan kaymak sürekli toplanmalıdır.
  • Kabartma tozu eklenince sütte kabarma meydana gelir bu nedenle tencere seçimi oldukça önemlidir ve derin bir tencere tercih edilerek sütün taşması önlenmelidir.
  • Kabartma tozu taze olmalıdır aksi halde reçelin acı bir tat almasına neden olmaktadır.
  • Reçelin dibine tutmasını engellemek için teflon tencere tercih edilmelidir.
  • Reçel fazla kaynatılmamalı ve boza kıvamı aldığında altı kapatılmalıdır çünkü soğumak için bırakıldığında yine bir miktar koyulaşacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:55:25

Süt Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Süt Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017