recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır, Vişne çok faydalı bir meyve olup, içermiş olduğu A, C ve E vitaminleri gibi günlük diyetimizin vazgeçilmez unsurlarını barındırır. Aynı zamanda yüksek oranda içermiş olduğu Beta-karoten de güçlü bir antioksidandır. Potasyum, sodyum, fosfor ve kalsiyum da içerdiği yararlı minerallerden bazılarıdır. Bu kadar faydalı olan bu meyve yazın kolaylıkla bulunabileceği halde, kışın da bu faydalardan mahrum kalmamak için reçel ya da marmelat gibi ev yapımı ürünlere dönüştürülerek, vişneyi uzun süre saklama imkanına kavuşulur. Kiraza göre daha az şeker içermesi de formunu düşünenler için vişnenin kazandığı bir artı puandır. Bu lezzetli ve faydalı meyveden nasıl kolaylıkla reçel yapılacağı aşağıda adım adım anlatılmıştır.

Vişne Reçeli Gerekli Malzemeler
  • 2 kg vişne
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ya da orta boy bir limonun yarısının suyu
Vişne Reçeli Nasıl YapılırVişne Reçeli Yapımı

Reçelin yapılacağı akşam vişneler, önce bol suda bekletilerek  ve ardından kabuklarında bulunabilecek bazı zirai ilaç kalıntıları ve tozlardan arındırılmak üzere akan su altında iyice yıkanır. Ardından saplarından ve artık her markette kolaylıkla bulunabilen çekirdek çıkarıcı yardımıyla ya da bu alet mevcut değilse elle çekirdeklerinden ayrılır. Bu işlem için bükülmüş bir tel parçası da kullanılabilir. Artık sadece etli kısımları kalan vişne meyvelerinin reçelin kaynatılacağı kaba alınması işlemine geçilebilir. Bu işlem, kaba bir sıra vişne dökülmesi ve üzerine serpilen bir miktar şekerin ardından bu şekilde devam edilen bir sıralamayla vişne ve şeker bitinceye kadar sürdürülür. Akşam hazırlanan bu karışımın ağzı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Sabah ilk iş olarak bu bileşim ağır ateşte kaynamaya alınır.

Kıvam aldığı izlendiğinde limon tuzu ya da limon suyu eklenerek bir müddet daha pişirilir. Bir kaşık yardımıyla suyunun koyulaşıp koyulaşmadığı izlenir. Eğer kıvamı yoğunlaştı ise altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan reçel önceden yıkanmış ve kuru olduğundan emin olunan kavanozlara konup, ağızları bir tülbent parçasıyla bağlanır. Bir iki gün bu şekilde soğuyan reçel kavanozlarının kapakları sımsıkı kapatılarak, yapılan vişne reçeli uzun süre muhafaza edilebilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 17:01:07

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Vişne Reçeli Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Değişik Reçel Tarifleri

Değişik reçel tarifleri, reçel, farklı meyvelerin şekerle kaynatılması sonucu elde edilen ve genelde kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılarda tüketimi tercih edilse de günün her saatinde yenebilen reçel, tatlı...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017