recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediğinizde farklı bir tadı olduğunu anlayacaksınız, biraz kestane şekerini andırmaktadır. Piştiği zaman eve harika bir koku yaymaktadır. Fakat yeşil incir reçelinin yapılışı oldukça zahmetlidir, aşağıda yapılışı ve yaparken püf noktaları yer almaktadır.

Yeşil incir reçeli için gerekli malzemeler;
  • Bir kilo yeşil incir
  • 1,5 kilo şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • Çubuk tarçın
  • Limon suyu bir kaç damla
Yeşil incir reçeli tarifi hazırlanışı; 

Yeşil incirlerin öncelikle kabukları incecik soyulup çubuk bölümlerinin içindeki tohumları dikkatli bir şekilde çıkartılır ve daha sonra bol suyla yıkanır. Yeşil incirler yıkandıktan sonra derin bir tencereye alınarak üzeri kapanıncaya kadar su ilave ettikten sonra ocak üzerinde orta ateşte 15 dakika haşlanır ve haşlandıktan sonra suyu güzelce süzülür. Yeşil incirler tek tek elle incirlere zarar vermeden incirlerin suyu sıkılır ve bol soğuk suyun içine atılır. 3 veya 4 saat arayla suyu değiştirilir. Bu işlemin amacı yeşil incirlerin acı suyunun çıkması içindir. İki gün boyunca bu işlemi tekrarlamanız gerekir, biraz zor ve uğraştırıcı bir işlem olmasına rağmen yeşil incir reçelinin tadı çok lezzetli olmaktadır. Sonunda bu kadar zorluğa değmektedir.

Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri derin bir tencereye koyduktan sonra ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra suyunu sıktığınız yeşil incirleri şerbetin içine atın ve yaklaşık 25 -30 dakika kaynatın. Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ve karanfili içerisine ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını tamamen kapatıp sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirmeniz gerekir. Kavanozların üzerini bir sofra bezi ile örtün ve bir gece ters durumda yerinden kıpırdatmadan bekletin, daha sonra düz olarak istediğiniz yerde saklayabilirsiniz. Her kavanozda su ve tane miktarının eşit olmasına özen göstermelisiniz, bunun için önce taneleri sonra suyunu ekleyebilirsiniz. Ayrıca karanfil yerine kabuk tarçında kullanabilirsiniz.

Yeşil incir reçelinin püf noktalarından biri; incir renginin daha parlak olmasını istiyorsanız aktarlardan göztaşı alarak yeşil incirleri göztaşı ile kaynatabilirsiniz. Bu sayede yeşil incirler daha parlak olacaktır. Ayrıca yeşil incirlerin kabuklarını soyarken eldiven kullanmanızda fayda vardır, çünkü içerisindeki sütten dolayı eller yanmaktadır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2016 12:59:48

Yeşil İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yeşil İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Mantar Reçeli

Mantar Reçeli, Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen reçeller sofralardan eksik olmaz. Reçel, mevsiminde yetişen türlü meyve sebzelerden diğer zamanlarda da tüketebilmek için şeker ile birlikte hazırlanan doyumsuz lezzetlerdir....

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017