recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
İsyan İncir Reçeli
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Güneşte Reçel Yapımı
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Nar Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Organik Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Tüm Sayfalar >>









Zeytin Reçeli

Zeytin reçeli, Güzel ege bölgemizin en güzel lezzet dolu reçellerimiz den bir olan zeytin reçeli mükemmeldir. Fakat çoğu kişi der ki zeytinin demi reçeli olurmuş artık saçmalıyorlar bir o kalmıştı onu damı yaptınız diye şaşkınlık geçirmektedirler. Bunlardan biri de bendim zeytin reçelini görünce çok şaşırdım ekşi olan her gün kahvaltıda yediğimiz zeytini tatlı olarak düşünemiyorum. Fakat bir gün bana zeytin reçelini ikram ettiler istemeye istemeye olsa da ucundan alıyım bari dedim tadı aynı kestane tadın daydı hoşuma gitti lezzeti gayet yerinde idi hemen tarifini aldım ve evde kendim denedim eğer değişik bir lezzet arıyor iseniz bu reçeli yapmanızı tavsiye ederim görünüşüyle ve lezzetiyle gözünü dolduracaktır. Haydi başlayalım zeytin reçelimizi yapmaya kağıdı kalemi hazırlayın malzemeleri yazıyorum. Ha bu ara da zeytin reçeli yaparken siyah zeytin kullanmıyoruz yeşil zeytin kullanıyoruz.

Malzemeleri;
  • İki kilo yeşil dolgu kokteyl zeytin alıyoruz
  • Bir buçuk kilo toz şeker
  • Portakal kabuğu reçeli veya portakal kabuğu kompostosundan alınmış portakal dilimleri veya limon kabuğu rendesi hangi aroma hoşunuza gidiyorsa onu kullanın
  • Dört beş tane karanfil
  • Bir kaç damla limonun suyu
  • 250 gram bir su bardağı su
Zeytin ReçeliBaşlayalım zeytin reçelimizi yapmaya;

Öncelikle zeytinlerimizi çitlerini teker teker ayıklıyoruz fakat şekillerini bozmadan zeytinleri çidinden ayırdıktan sonra bit tencere hazırlayın içini su ile doldurun kaynatmaya başlayın neden kaynatıyoruz diye soruyorsanız zeytinin ekşisini ve tuzunu almak için yapıyoruz. Daha sonra bit tencere daha alın içine bir bardak su doldurun ve portakal kabuğu reçeli veya portakal kabuğu kompostosundan alınmış portakal dilimleri veya limon kabuğu rendesi ve 

dört beş tane karanfili ekleyin ve yavaş yavaş kaynamaya bırakın ara da sıra da karıştırmayı unutmayın lütfen kaynadıktan sonra haşlanan zeytinleri ilave edin ve beş dakika kaynadıktan sonra  limonun suyunu ekliyoruz ve 15 dakika kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bu arada limon suyunu fazla koymayın çok fazla ekşi olmasın birkaç damla sadece neyse piştikten sonra güzelce kavanozlarımıza doldurup ters çevirip soğumasını bekleyip afiyetle yiyorsunuz.

Afiyet şeker olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:58:25

Zeytin Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zeytin Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ayva Reçeli Kaç Kalori

Ayva reçeli kaç kalori, 100 gramında 139 kcal vardır. Ayva reçeli, meyve ile yapılsa da hem meyvenin şekeri hem de eklenen şekerden kaynaklı şeker içeriği oldukça yüksek bir besindir. Marketlerde hazır olarak bir çok marka adı alt...

Turunç Kabuğu Reçeli

Turunç kabuğu reçeli; özellikle Akdeniz yöresinde oldukça fazla tüketilen bir reçel türüdür. Hazır reçel sektörünün ürettiği reçel çeşitlerinin artmasıyla artık Ülkemizin pek çok yerinde yapılan reçel çeşitlerini de tatma imkanı b...

Cevizli Ayva Reçeli

Cevizli Ayva Reçeli, Türk mutfağında reçel olmadan sabah kahvaltısı düşünülemez. Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmezi olan ve birçok çeşidi bulunan reçel çeşitleri arasında cevizli ayva reçeli tercih edilmektedir. Son zamanlarda re...

Rendelenmiş Ayva Reçeli

Rendelenmiş ayva reçeli: Ayva reçeli reçel çeşitleri arasında en çok bilinen reçel türleri arasında yer almaktadır. Ayva reçeli eşsiz bir lezzete sahip olan bir reçeldir. Kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan reçel çeşit...

Oktay Usta Ayva Reçeli

Oktay Usta Ayva Reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her bölgesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan şekerli bir karışımdır ve daha çok meyvelerden yapılmaktadır. Oktay Usta Ayva Re...

Hünnap Reçeli

Hünnap reçeli, hünnap Çin'de çok eskilerden beri bilinen ve şifa kaynağı olarak kullanılan ve tüketilen bu meyve oldukça düşük kalorili bir besindir. Fakat verdiği enerji çok yüksektir. Çok ince kabuklu olan bu meyvenin hazmı çok...

Bergamot Reçeli

Bergamot reçeli; nefis kokusu ile herkesin çok sevdiği bir reçel çeşitidir. Bergamot tadı ve kokusu oldukça etkileyici bir turunçtur. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bergamot aroma olarak pek çok şeyde kullanılmaktadır. Bunla...

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli kurabiye tarifi gün içinde tatlı ihtiyacını lezzetli bir şekilde gidermek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı oldukça basit ve hızlı olmasının yanı sıra hemen hemen her tür reçel ile yapılabilir. Hamura katacağınız...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Biber Reçeli

Biber Reçeli, Bu tarif hem çok farklı hemde enfes bir tariftir. Biber seven kişilerin bayılacağı bir reçel tarifidir. Eminim bir çoğumuzun böyle bir reçel mi varmış dediklerini duyar gibiyim evet var böyle bir lezzet özellikle Gün...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017