Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Böbrek ağrılarına iyi gelir ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Göğsü yumuşatarak göğsü yumuşatan bu çerez aynı zamanda, kan şekerinin düzenleyerek yükselmesine engel olmaktadır. Kalp hastalıklarından korunmaya bire bir yardımcı olan Antep fıstığı, akciğerdeki iltihabı da temizler. Özellikle diyabet hastalarının tedavisinde önerilen Antep fıstığı aynı zamanda öksürüğünde düşmanıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu zengin bitkinin aynı zamanda reçeli yapılarak da tüketile bilmektedir. Peki, Antep fıstığı reçeli nasıl yapılır. İşte Antep fıstığı reçelinin tarifi. Öncelikle gerekli malzemeleri sayalım.

Antep fıstığı reçeli malzemeleri

  • Bir kilogram çağla olarak toplanmış Antep fıstığı
  • Bir kilogram şeker
  • Yeteri kadar su
  • Yarım limon suyu
  • İçerisinde reçelimizi kaynatacağımız orta büyüklükte bir adet tencere
  • Antep fıstıklarını içerisinde yıkayacağımız bir kap
  • İçerisine reçelimizi aktarıp muhafaza edebileceğimiz bir adet kavanoz

Antep Fıstığı reçeli nasıl yapılır?


Antep fıstığı reçelinin malzemeleriimizi hazırladık ve reçelimizi yapım aşamasına geçtik.
Öncelikle reçel için çağla olarak ayırdığımız Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıyoruz. Kabuklarından arındırdığımız Antep fıstıklarını, içerisinde reçelimizi kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içerisine aktarıyoruz. Fıstıkların üzerini geçecek kadar hazırlamış olduğumuz suyu ilave ediyoruz. Fıstıkları koyup üzerine suyunu ilave ettiğimiz tenceremizi yüksek ateşteki ocağın üzerine koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık beş dakika boyunca kaynadıktan sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz ve Antep fıstıklarının üzerindeki suyu süzüyoruz. Suyunu süzdüğümüz fıstıkların üzerine önceden hazırlamış olduğumuz bir kilogram şekerimizi ilave ediyoruz ve fıstıklarımızı iki gün boyunca bekletiyoruz. İki gün beklettiğimiz Antep fıstıklarının üzerine bir miktar su ilave ederek orta ateşteki ocağın üzerine koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz ve fıstıklar tam pişmiş kıvama gelinceye kadar, kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynamakta olan karışım tam reçel kıvamına gelmeden hemen önce üzerine, önceden hazırlamış olduğumuz yarım limon suyunu ekliyoruz. Karışımımız iyice kaynayıp reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.

Hazır olan reçelimizi içiresinde muhafaza edeceğimiz kavanozumuzu alıyoruz. Hazır olan Antep fıstığı reçelimizi aktarmadan önce, kavanozun kuru ve temiz olduğundan emin olmalıyız. Çünkü ıslak ve kirli olan kavanoz, reçelimizin küflenip bozulmasına neden olacaktır. Reçelimizi muhafaza etmek için kullanacağımız kavanoz ıslak ise iyice kurutup sonra reçelimizi aktarmalıyız. Kuruluğundan ve temiz olduğundan emin olduğumuz kavanozun içerisine hazırlamış olduğumuz Antep fıstığı reçelimizi sıcak olarak aktarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Reçel soğuyup saklama kıvamına geldiği zaman, kavanozun kapak kısmına, reçel hava alarak bozulup küflenmesin diye hava geçirmeyen kâğıt ya da naylon kapattıktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Reçelimizi uzun süre muhafaza edebilmek için, serin ve ışık almayan yerlerde muhafaza etmeliyiz. Kullanmaya başladıktan yani kapağı açıldıktan sonra ise mutlaka buzdolabında muhafaza etmeliyiz. Lezzetli Antep fıstığı reçelimiz hazır.

Afiyet Olsun.
23.01.2024 04:39:01
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024