recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak ta bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan reçelden hem tadıyla, hem de rengiyle kolayca ayrılır. Özellikle Ege bölgemizde, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinde erkek incir reçeline sıkça rastlarsınız. Erkek incir denilen incirlerde daha çekirdekler oluşmamıştır. İlkbaharın sonundan itibaren, Haziran ayının başına kadar toplanan bu erkek incirler, sadece küçük bir ceviz kadar olur. Bunlarla hazırlanan reçellerde incirin yeşil rengi kaybolmaz, aynı zamanda reçelin şerbetine bile bu renk geçer. Bu reçelin hazırlanması biraz zahmetli olabilir. Çünkü erkek incir denilen incirlerin kabukları o kadar incedir ki, soyması biraz zor olabilir. Ancak sonuçta çok lezzetli bir reçel hazırlamış olursunuz. Dilerseniz erkek incir reçelini hazırlamaya başlayalım.

Erkek incir reçeli için gerekli malzemeler

  • 80-100 adet erkek incir
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak karanfil

Erkek incir reçeli yapımı

Reçeli hazırlamak için önce incirleri hazırlamaya başlayalım. Soğuk suyun altında incirleri güzelce yıkayın. İyice kuruladığınız incirlerin sap kısımlarını kesin. İncirlerin incecik olan dış kabuğunu soymaya başlayın. Alt kısımlarındaki çekirdek evlerini ise, keski bir bıçak yardımıyla çok az oyarak çıkartın. Bu arada bir tencerenin içinde su kaynatın. Ayıklanmış olan incirleri bu suyun içine koyarak, 20-25 dakika kadar kaynatın. İncirler suyun içinde dibe batınca, suyu çekince kevgirle suyun içinden çıkarın.

Erkek İncir Reçeli

Sıcak suyun içinden aldığınız incirlerin diriliğini yeniden kazanması için, hemen hazırlamış olduğunuz buzlu suyun içine koyun ve şoklayın. Buzlu suyun içinde incirleri birkaç saat bekletin. Daha sonra incirleri suyun içinden alın. İçine çektiği suyu ve acı tadını gidermek içinde bunları elinizle iyice sıkın. Yeniden bu incirleri soğuk suyun içine atın ve birkaç saat kadar bekletin. Bunu incirler acı suyunu atıncaya kadar 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Şimdi tencerenin içinde suyu ve toz şekeri şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin. İncirleri suyun içinden alarak, elinizle sıkın ve şurup tenceresinin içine koyun. Burada incirlerin şurupla özdeşleşmesi için yarım saat kadar pişirin. En son olarak karanfili ve limon suyunu içine ilave edin. Bunu kısa süre kaynatarak, ocağın altını kapatın. Erkek incir reçelini cam kavanozların içine koyun. Ilındığında kavanozların kapaklarını kapatın ve ters çevirerek içindeki hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın. Daha sonra kavanozları kuru ve serin bir yere alın. Güneş ışığı almayan bir yerde saklayın. Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda erkek incir reçelini severek tüketebilirsiniz. Emeğinize değdiğini sizde göreceksiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:59:57

Erkek İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Erkek İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Yeşil İncir Reçeli

Yeşil incir reçelinin yapılması oldukça zaman almasına ve emek harcanmasına rağmen çok lezzetli olmasından dolayı yapılan tüm uğraşlara kesinlikle değmektedir. Yeşil incir genellikle nisan ve mayıs ayında bulunmaktadır. İlk yediği...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...

Portakal Reçeli

Portakal reçeli, Pişirirken evinizde mis gibi kokunun saracağı güzelliği vişne reçeli ile eşit şartlarda olan bir reçel. İster kabuğundan ister de sadece içinden yapabileceksiniz. Pişirirken biraz da  kabuk tarçın ekleyebilirsiniz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017