Çilek reçeli, çoğumuzun sevdiği, ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerini alır ve şekerli bir karışımdır. Meyvelerden yapılan reçeller arasında Oktay Usta Çilek Reçeli, lezzeti ve kokusuyla öne çıkar. Yapımı sırasında mutfağınızı mis gibi çilek kokusu saracaktır.
Oktay Usta Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeler - 1 kilo çilek
- 1 kilo toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
Oktay Usta Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
Özenle seçtiğimiz çilekleri temizce yıkayarak bir kaba koyuyoruz ve üzerine şekerimizin tamamını döküyoruz. Bu işlemi geceden yapıyoruz çünkü yaklaşık 10-12 saat bu şekilde beklemesi gerekmektedir.
Tenceremizi hazırlayıp karışımı tencereye koyuyoruz ve ocağımızın altını yakıyoruz. Ocağın ateşini en üst seviyeye getirerek suyumuzu da ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kaynarken sürekli olarak ocağın başında bulunmalıyız çünkü bir yandan karıştırmaya devam etmeliyiz, bir yandan ise meydana gelecek köpükleri bir kaşık yardımıyla hemen tencerenin dışına atmalıyız.
Kaynatma işlemine bu şekilde yaklaşık 40-45 dakika devam ediyoruz. Daha sonra kıvamını anlamak için yine bir kaşık yardımıyla bir tabağa damlatıyoruz ve kıvamını kontrol ediyoruz. Reçel soğuyunca daha da katılaşacağı için kontrol aşamasında biraz daha akıcı olmasına dikkat etmeliyiz.
Kaynatma işleminin sonuna doğru limon suyunu da reçele ilave ediyoruz. Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve reçeli sıcak sıcak kuru kavanozlara koyuyoruz. Oktay Usta Çilek Reçeli hazır.
Afiyet olsun.
|