Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesi, karadut reçelinin kırmızı reçeller kategorisine girmesi nedeni ile kaynatılırken çok köpürmesidir, bu sebepten dolayı reçeli kaynatırken taşırmamaya dikkat etmeliyiz.

Karadut reçelinin yapımında gerekli olan malzemeler:

  • Bir kilo karadut
  • Dört çay bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı tereyağı
  • Dört- beş damla kadar limon suyu
  • Karadutları içerisinde zedelemeden yıkaya bileceğimiz geniş bir süzgeç
  • Reçelimizi içerisinde kaynatabileceğimiz bir adet tencere ve hazırlamış olduğumuz reçeli içerisine aktarıp, muhafaza etmek için bir adet kavanoz.

Karadut reçelinin yapılışı:

Reçelimiz için ayırmış olduğumuz bir kilo karadutun saplarını, dutun zedelenmemesi için hafifçe çekerek ya da makas yardımı ile keserek ayırmalıyız. Karadutun saplarını ayıklamak zor bir işlem olsa da reçelde güzel bir görüntü oluşturmadığı ve yerken ağızda rahatsızlık oluşturduğu için, keserek ayıklamanın yerine çekerek ayıklanması, yerken rahatsızlık vermesinin önüne geçer. Her hâlükârda ayıklama işleminin yapmaya mutlaka özen göstermeliyiz. Saplarından ayıklamış olduğumuz karadutlarımızı, zedelenmemeleri için geniş bir süzgece yavaş bir şekilde aktararak tekrar zedelenmeden yavaşça yıkamalıyız. Ve yıkamış olduğumuz karadutların suyunu süzelim.

Karadut reçelimizi kaynatmak için hazır bulundurduğumuz tencerenin içine, bir sıra karadut dizelim, sonra üzerine bir sıra toz şeker atalım. Bu işlemi dutlar bitene kadar sıra halinde tekrarlayalım ve şekerin hepsi eriyip suyunu alana kadar karadutumuzu daha iyi bir sonuç alabilmek için, yaklaşık bir gün kadar buzdolabında bekletelim.

Bir gün sonrasında buzdolabından aldığımız karadutları, orta büyüklükteki ocağın üzerine kısık ateşte koyalım. Dutlar kaynamaya başladığı zaman fazla köpürmesini engellemek için önceden ayarlamış olduğumuz bir çay kaşığı tereyağını koyalım. On beş dakika kaynatalım. Toz şeker tamamen eridikten sonra, on dakika daha kaynamasını bekleyelim ve limon suyunu aktarıp beş dakika daha kaynattıktan sonra, reçelimizi ocaktan alalım. Karadut fazla su bırakmadığında çabuk koyulaşır. Karadut, kabuksuz ve yumuşak bir meyve olduğundan, çabuk koyulaştığı için fazla kaynatılmamalıdır.

Yirmi, yirmi beş dakika da kaynatma işlemini bitirip, karadut reçelini koymak için hazırda bulundurmuş olduğumuz kavanozun içerisine, kaynatmış olduğumuz karadut reçelimizi, diğer reçellerin aksine, sıcak olarak aktarıyoruz ve soğumadan kapağını hemen kapatıyoruz. Kapağını sıkıca kapatmaya özen gösteriyoruz. Çünkü kapağının üzerine ters çevireceğimiz kavanozumuzdan reçelin dışarıya taşmaması gerekmektedir. Karadut reçelimizi kapağının üzerine ters çevirdikten sonra soğumasını beklemeliyiz. Soğuyan kavanozun kapağının dışına reçel taşmamış ise, reçelimizi uzun süre serin ve ışık görmeyen bir yede bozulmadan muhafaza edebiliriz. Karadut reçelimizi kullanmaya başladıktan, yani kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklamalıyız. Bütün aşamaları tamamlanan karadut reçeli servise hazırdır. Afiyet olsun.

Karadut Reçeli Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karadut Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Taze İncir Reçeli
Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabız...
Beyaz Dut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...
Reçel Çeşitleri
Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel tarif...
Ham İncir Reçeli
Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...
Şekersiz Reçel
Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri bütün bu reçeller sağlamaktadır. Her meyvenin birçok şe...
Kozalak Reçeli
Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, soğuk algınlığı, depresyon, grip, bronşit ve iyi bir gençleştirici içeriğiyle iyi bir iyileşt...
Çilek Reçeli Kıvamı
Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için bir takım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bir tabağa bir tatlı kaşığı kadar reçel koyalım, biraz bekleyip,reçelin orta kısmından parmağımız yard...
Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydası bulunmaktadır. Şek...
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de, hiç biri ev yapımı reçellerin yerini tutmaz. Mevsiminde özenle yaptığınız çilek reçelini, vişne reçelini, patlıcan reçelini...
Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malatya da üretilir ve oradaki kayısıların reçeli oldukça lezzetli ve vazgeçilmez olmaktadır. Bend...
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, yapılmış olan reçelin, tüketim aşamasında şekerlendiği ve küflenerek bozulduğu görülmektedir. ...
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayında bayanlar çokça yapmaktadır çilek reçelini ve afiyetle kahvaltıların da ve pasta süslemelerin de...
Kivi Reçeli
Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma esnasında eridikleri için reçel yapılacak kivilerin sert olmasına çok dikkat edilmelidir. Kivi...
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Oktay Usta üzüm reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin her köşesinde yapılan güzel bir reçel türüdür. Reçel genellikle kahvaltılarımız da yerini alan tatlı yani şekerli bir karışımdır ve genellikle meyvelerden yapılır. Oktay usta üzüm reçeli de bunlar...
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile beraber kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile beraber istediğinde her öğün yenilebilir. Birçok pastanın, kekinin ve kurabiyelerin üzeri...
Muz Reçeli
Muz reçeli, muz, tadı bakımından aşırı tatlı ve içiriği bakımından çok faydalı olan bir kış meyvesidir. Hormon seviyesini yükselterek, stres ile daha kolay başa çıkılmasını sağlayan muz, ayı zamanda, konsantrasyonu artıran, kemikleri güçlendiren, ...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırmızı eriklerin bazılarının tadı tatlı olsa da bazılarının tadı mayhoştur.Bir kilogram kırm...

Taze İncir Reçeli

Taze incir reçeli, incir reçeli çok severek yediğimiz reçellerden biridir ve sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. İncir reçeli içerdiği yüksek miktarda lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabız...

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerinden en sağlıklı bir şekilde kışında faydalanmanın yek yolu reçel yapmaktır. Görünümü ve lezzet...

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmad...

Reçel Çeşitleri

Reçel çeşitleri, reçel farklı meyve ve sebzelerin şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen kahvaltılık bir tatlı türüdür. Sizin için seçtiğimiz reçel tariflerinden yararlanarak sizde evinizde harika lezzette reçeller hazırlayabilirsiniz. Reçel tarif...

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde alerjik etkiye neden olabileceği dikkate alınarak, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçeli haz...

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar için gerekli vitaminleri, mineralleri bütün bu reçeller sağlamaktadır. Her meyvenin birçok şe...

Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştirilen incirlerin mevsiminde toplanması ile en güzel ve en lezzetli kuru incir reçeli bu b...

Yaban Mersini Reçeli

Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağlık açısından faydalıdır. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar vücutta serbest...

Armut Reçeli

Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yapmak için çok büyük bir çabaya gerek yoktur. Yapımı basit, tadı çok güzel olan bir reçel ç...

Limon Reçeli

Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve iç ferahlatıcı bir reçeldir limon reçeli. Biraz ekşi, biraz tatlı ve birazda buruk bir lezzete sahiptir limon reçeli. Ama limon reçelini tadarken içinize ferahlık veren o h...

Yaş İncir Reçeli

Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, kurabiye ve pasta tariflerinde de reçel fazlaca tercih edilir. Yaş incir reçeli m...

Sakız Reçeli

Sakız Reçeli, Hatay ve İzmir'de sevilerek tüketilen bambaşka bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın dakikalarca devam etmesidir. Kahvaltılık olarak tüketilmesinin yanı sıra Türk kahvesinin yanına konan suyun içine bir kaşık sakız reçel...

Diyet Reçel Yapımı

Diyet Reçel Yapımı, diyet reçel şeker konusunda hassasiyeti bulunan kişilerin, diyabetlilerin tüketebileceği, içerisinde şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı bulunmayan bir reçel çeşididir. Bu reçel şekerle yapılmış olan kadar canl...

Süt Reçeli Nerede Kullanılır

Süt reçeli nerede kullanılır, süt reçeli belki uzun yıllardır mutfaklarda yapılan fakat çoğu kişinin ismini bilmediği bir reçel türüdür. Son zamanlarda oldukça popüler bir hal alan süt reçeli misafirler için ikramlık, kahvaltılık,...

Domates Reçeli

Domates reçeli, ilk etapta akla domatesten reçel mi olur gibi sorular gelebilir. Fakat domates reçeli oldukça lezzetli bir reçeldir. Domates reçeli yapımı için gerekli malzemeler;1 kilo u...

Yabani İncir Reçeli

Yabani İncir Reçeli, genellikle Aydın ili ve çevresinde yapılan bir reçel türüdür. Sadece Aydın da değil yurdumuzun her bölgesinde yapılmaktadır. Yapılışı her yörede neredeyse aynıdır fakat bazı yörelerde gıda boyası ve bazı katkı...

Hamsi Reçeli

Hamsi Reçeli; denince her insan bir durup düşünüyor. Hamsininde reçelimi olurmuş diye ama karadeniz insanı bu hamsinin pilavından tutun daha birçok çeşit yemeğini yapıyor. Buda halkın şaşıracağı olmaz diyeceği bir tarif. Kişisel olarak söyleme...

Kapari Reçeli

Kapari reçeli, Kapari halk arasında geber otu olarak bilinen bir bitkidir. Akdeniz ikliminde yetişen bitki Doğu Karadeniz, Güneydoğu illerinde de doğal olarak kendiliğinden yetişmektedir. Fosfor, potasyum, kalsiyum gibi mineraller...

Karpuz Reçeli

Karpuz reçeli, yapılışı en ilginç reçellerden birisidir. Yapılış şekli genel olarak kabak reçeli, domates reçeli, armut reçeli gibi kalın kabuklu meyve ve sebze reçellerinin yapılış şekliyle birbirine benzemektedir.

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır

Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır, Antep fıstığı, lezzetli tadı ile bilinen, kabuklu, genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen pahalı bir çerez çeşididir. İçeriği sebebi ile çok faydalı olan bu çerez, vücuda enerji verir, yorgunl...

Kuşburnu Reçeli

Kuşburnu Reçeli, kuş burnu yüce Allah'ın insanlara vermiş olduğu çok faydalı bir bitkidir. Kuş burnundan çay, marmelat ve reçel yapılır. Ayrıca çok lezzetlidir. Tam bir vitamin deposudur. Özellikle kışın soğuk algınlığı ve gripten korunmak ist...

Reçel Kaç Kalori

Reçel kaç kalori: Reçel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Hemen hemen herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Oldukça fazla çeşitleri vardır. Hemen hemen her meyveden reçel yapılabilmektedir. ...

Kestane Reçeli

Kestane reçeli, öncelikle kestane bir kış meyvesidir ve bu reçelin de kışın yapılması gerekir. Mevsiminde yapıldığı takdir de lezzeti daha bir güzel olacaktır. Reçeller genelde kahvaltıda tüketilen şekerli gıdalardır. Ancak tatlıların ve...

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Kuru gül reçeli nasıl yapılır, Kuru gül yapraklarından hazırlanan bu reçel muhteşem bir kokuya ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Fakat dikkat edilmesi gereken konulardan biri gül reçeli mutlaka katmerli kokulu güllerden yapılmalıdır. Diğer kokusu...

Kabak Reçeli

Kabak reçeli, bir büyük kavanoz için gereken hazırlama süresi yaklaşık olarak yedi saattir. Pişirme süresi yaklaşık olarak altmış dakikadır yani bir saat kadardır.Kabak reçeli için gerek malzemeler:

Siyah Erik Reçeli

Siyah Erik Reçeli; Siyah eriğin faydaları saymakla bitmez. Son yıllarda oldukça popüler olan siyah eriğin pek çok tatlı çeşidide yapılmaktadır. Ben ilk kez yaptığım ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan siyah erik reçeli tarifimi sizinle...

 

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Taze Kayısı Reçeli
Reçel Neden Şekerlenir
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Kivi Reçeli
Oktay Usta Üzüm Reçeli
Karadut Reçeli
Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır
Muz Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kuru İncir Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Şekersiz Reçel
Armut Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Reçel Çeşitleri
Limon Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Sakız Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Domates Reçeli
Yabani İncir Reçeli
Hamsi Reçeli
Kapari Reçeli
Popüler İçerik
Kuru İncir Reçeli
Kuru İncir Reçeli, İncir yetiştiriciliği genel olarak Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Bu bölgelerde özenle yetiştiril...
Yaban Mersini Reçeli
Yaban Mersini Reçeli, yaban mersini birçok sebze ve meyvede olduğu gibi antioksidan bakımından oldukça iyi bir kaynaktır. Bu özelliği nedeniyle de sağ...
Armut Reçeli
Armut reçeli, armut, ince kabuğuyla bilinen, kendine has tatlı bir tadı olan lezzetli bir meyvedir. Reçeli ise çok hoş ve güzeldir. Armut reçeli yap...
Limon Reçeli
Limon reçeli, mayhoş ve ekşi tatları sevenler için oldukça lezzetli ve iç ferahlatıcı bir reçeldir limon reçeli. Biraz ekşi, biraz tatlı ve birazda bu...
Yaş İncir Reçeli
Yaş incir reçeli, Reçel farklı meyve ve sebzeler ile hazırlanan, daha çok kahvaltılık olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Kahvaltılık haricinde kek, k...
Sakız Reçeli
Sakız Reçeli, Hatay ve İzmir'de sevilerek tüketilen bambaşka bir lezzettir. Özelliği ağızda bıraktığı tadın dakikalarca devam etmesidir. Kahvaltılık o...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Kozalak Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Şekersiz Çilek Reçeli
Reçel Nasıl Saklanır
Reçel
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Reçel
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Reçel Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018