Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?
07 Temmuz 2024

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır?


Çilek reçeli, Türk mutfağında oldukça yaygın olarak tüketilen ve sevilen bir reçel türüdür. Genellikle Mayıs ve Haziran aylarında yapılan çilek reçeli, kahvaltılarda, pasta ve kurabiye süslemelerinde sıkça kullanılır.

Kaliteli Çilek Reçeli Yapımı

Kaliteli bir çilek reçeli yapmanın bazı püf noktaları vardır. İşte size bu konuda yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Reçelin köpüklerini kaşıkla almak istemiyorsanız, az miktarda tereyağı ekleyerek daha parlak bir reçel elde edebilirsiniz.
  • Reçeli yaparken derin bir tencere kullanın ve tencerenin kapağını asla kapatmayın. Aksi halde reçel kararma yapabilir.
  • Reçeli pişirdikten sonra çelik tencere kullandıysanız, reçeli başka bir tencereye aktararak soğutun. Böylece reçelin altının kaynamaya devam edip kararmasını önlemiş olursunuz.
  • Reçelin kristalleşmesini istemiyorsanız, limon tuzu eklemeyi unutmayın.
  • Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz, reçeli 10 dakika bekletip sıcak halde kavanozlara koyun. Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu yöntemle reçelin küflenmesini ve bozulmasını engellersiniz.
  • Reçeli hemen tüketecekseniz, soğuduktan sonra kavanoza koyun. Sıcak koyarsanız küflenebilir.
  • Çilekleri karıştırırken narin davranın ki ezilmeler meydana gelmesin.
  • Reçel yaparken sürekli kontrol edin ve başından ayrılmayın. Köpüğünü almayı unutmayın.
  • Reçel ne kadar koyu kıvamlı olursa, o kadar uzun süre dayanır ve bozulmaz.
  • Şeker oranını meyveye göre ayarlayın. Şeker fazla olursa reçel kristalleşir. İdeal oranı bulmaya çalışın.
  • Reçeli saklamak için 17-21 derece arasında bir sıcaklık idealdir. Bu sıcaklıkta bakteri üremesi azalır ve reçel uzun ömürlü olur.


Çilek reçelinin tüm malzemeleri eklendikten sonra, reçeli en fazla 25 dakika kaynatmak yeterlidir. Bu sürenin sonunda çilek reçeliniz hazır hale gelecektir. Afiyetle tüketebilirsiniz.

Çilek Reçelinin Malzemeleri

  • 750 gram çilek (isteğe bağlı olarak bir kilo da kullanılabilir)
  • 650 gram şeker
  • Bir çay kaşığı limon tuzu veya bir limonun suyu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilekleri öncelikle yıkayıp, ayıklayın ve derin bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyin ve en az bir gece bekletin. Beklettikten sonra ocağa alıp normal ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Pişince limon tuzunu veya limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Reçelinizi kavanozlara doldurun. Benim yaptığım reçel toplamda 25 dakika pişti ve kusursuz kıvamda bir reçel oldu.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Turunç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yaban Mersini Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Reçel Nasıl Yapılır?

Reçel Nasıl Yapılır?

Güncel

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuşburnu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Olgun İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Diyabetik Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kuru Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Erik Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Zambak Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sakız Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Reçel Nasıl Saklanır?

Reçel Nasıl Saklanır?

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Reçel Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Dut Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta Çilek Reçeli

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır?

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?

Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır?