recel.gen.tr
reçel
Sosyal Medyada Paylaş
Süt Reçeli Nerede Kullanılır
Kapari Reçeli
Yaban Mersini Reçeli
Yaş İncir Reçeli
Antep Fıstığı Reçeli Nasıl Yapılır
Reçel Neden Şekerlenir
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Şeftali Reçeli
Süt Yumurta Reçel
Havuç Reçeli
Böğürtlen Reçeli
Şekersiz Çilek Reçeli
Ayva Reçeli Oktay Usta
Taze Kayısı Reçeli
Muz Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Kuru İncir Reçeli
Dut Reçeli
Karadut Reçeli
Armut Reçeli
Kivi Reçeli
İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Şekersiz Reçel
Üzüm Reçeli
Diyet Reçel Yapımı
Kiraz Reçeli
Sakız Reçeli
Kuşburnu Reçeli
Frambuaz Reçeli
Beyaz Dut Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Karpuz Reçeli
Kestane Reçeli
Çilek Reçeli Kaç Kalori
Tüm Sayfalar >>









Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli,  şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çilek meyve olarak da çok sevilen bir besindir ve bu besinin birçok faydası bulunmaktadır. Şekersiz çilek reçelinin faydalarını sizlere kısa bir şekilde anlatacağım. Çilek reçelinin şekersiz olması, şekerli çilek reçeline nazaran daha faydalıdır. Çünkü fazla şeker insan vücuduna çok sağlıklı değildir. Birazdan sizlere anlatacağım şekersiz çilek reçeli tarifi  en çok diyabet olan insanların güvenle hazırlayıp yiyebileceği bir besindir. Bu besin kan şekerini düzenleyerek sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır. Şimdi sizlere şekersiz çilek reçeli tarifini en kolay şekilde anlatacağım. Öncelikle gerekli malzemeleri şu şekilde sıralayalım.

Şekersiz Çilek Reçeli Malzemeler
  • Üç tabak çilek
  • İki su bardağı elma suyu
  • Yarım su bardağı pekmez
Şekersiz çilek reçeli tarifi:

Öncelikle elma suyunu geniş bir tencereye boşaltarak bir süre kısık ateşte kaynatılır. Bu kaynama sırasında suyun yavaş yavaş katılaştığının farkına varacaksınız. Bu şekilde iyice kaynamaya devam ediniz. Bu sırada sizde boş durmayarak elimizde bulunan çilekleri saplarından ayırarak, temiz bir şekilde yıkayın ve sudan tamamen arındırın. Bu işlemlerden sonra sıra yıkadığımız ve sularından arındırdığımız çilekleri yarım su bardağı pekmez ile birlikte kaynatılarak koyulaştırılan elma suyu içerisine ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Son aşamamız kontrol aşamasıdır. Bu aşamada yaptığımız reçelden biraz numune alarak dondurucu dolabımızda hızlı bir şekilde soğutarak tadına ve kıvamına bakılır. Eğer tadı ve kıvamı damak tadınıza uygun ise yatığımız reçeller uygun şekillerde cam kavanozlara koyularak doğru şekillerde depolanır. Reçellerin genel olarak bozulma süresi uzun olduğundan dolayı, reçellerinizi uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz.

Şekersiz Çilek Reçeli
Şekersiz çilek reçelinin içerisinde herhangi bir şeker bulunmadığı için bu reçelin son kullanma tarihi de oldukça uzamaktadır. Diğer şekerlii reçellerin en çok bozulma nedeni, içerisinde bulunan şekerdir. Şekersiz çilek reçeli tüm yaştaki insanlar için çok faydalı besinlerden biridir. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Şekersiz çilek reçelinin içerisinde bulunan vitaminler ve içerdiği çeşitli mineraller sayesinde vücudumuz ihtiyaç duyduğu vitaminleri kazanır.
  • Çocuklarda bağışıklık sistemini geliştirerek onları kış aylarında soğuktan korur.
  • Besin değeri yüksek olan bu şekersiz reçeller gün boyu sizleri tok tutarak sizlere enerji vermektedir.
  • Kilo vermekte olan insanlar için oldukça güzel bir alternatif tatlı çeşididir. 
  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına ve kolaylıkla sindirilmesi nedeniyle mide ve bağırsaklar için fayda sağlamaktadır.
Faydalarından bazılarını yukarıda sıraladığımız şekersiz çilek reçeli en çok çocuklar, ve hastalar tarafından bol bol tüketilmelidir. Bütün bunlardan sonra yaşlılarımızı da unutmamalıyız tabi ki.

Yayınlanma Tarihi : 03.07.2015 16:15:56

Şekersiz Çilek Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şekersiz Çilek Reçeli"

Misafir

Pekmez tadı gelmiyor değil mi? Pekmezi sevmediğim için reçelde tadı gelirse hoşuma gitmeyebilir. Teşekkürler

2017-10-23

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çilek Reçeli

Çilek reçeli, Çilek reçeli türk toplumunda en çok sevilerek tüketilen reçellerden biridir. Özellikle çocukların en çok sevdiği reçellerdendir. Bu nedenle Çilek reçeli kahvaltıların vazgeçilmez reçelidir. Çok az malzeme ile kısa sü...

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pas...

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay çilek reçeli tarifi, kişiden kişiye yöreden yöreye değişiklik göstermektedir. Çilek reçeli yapımından önce kaliteli malzemenin tedarik edilmesi  çok önemlidir. Ana malzeme olacak çileğin seçimi burada önemli bir pay tutmakta...

Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli, Kara Dut, B1, B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum ve demir gibi elementler içeren, görüntüsü ile de çok sevilen şifa kaynağı bir meyvedir. Yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesine, zayıf bağışıklık sisteminin bir göster...

Beyaz Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır

Beyaz kiraz reçeli nasıl yapılır: Beyaz kirazdan yapılan bu reçel lezzeti ile bilinen bir reçeldir. Herkes tarafından sevilen ve görselliği ile ilgi çeken bir reçel olan beyaz kiraz reçeli iştah kabartan güzel bir görünüme sahipti...

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm eriği reçeli: Mürdüm eriğinden yapılan bu reçel rengi ve görünümü ile iştah kabartan kahvaltı sofralarında farklılığa neden olan ayrıcalıklı bir lezzettir. Mürdüm eriği lezzeti ile bilinen ve bir çok vitamini bünyesinde bar...

Mürdüm Erik Reçeli

Mürdüm erik reçeli, gerek rengi ile gerek tadı bakımından çok lezzetli, nefis bir tattır. Misafirlerinize kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çok özel bir reçeldir. Özellikle çocuklarınızın büyük bir iştahla yiyebileceği hem gör...

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli, Malatya bölgesine ait ülke çapında da sıkça yapılan, sofralarımız süsleyen ve afiyetler yenilen bir reçel türüdür. Yapımı da oldukça kolay ve maliyeti bakımından oldukça uygun olduğu reçeller arasında en çok tercih...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz kabuğu reçeli, birçok insanın severek tükettiği yaz meyvesi olan karpuzun, sadece yeşil kabuğu kullanılarak yapılan sofralarımızın önemli lezzetleri arasında bulunan reçel türüdür. Karpuz meyvesinin insan sağlığına birçok f...

Reçel Nasıl Yapılır

Reçel nasıl yapılır, reçelin en güzeli evde yapılan reçellerdir. Hiçbir tat ve kıvam evde yapılan reçellerin yerini tutmamaktadır. Peki, evde nasıl reçel yapabiliriz. Daha lezzetli ve pratik reçeller için, evde yapılacak reçell...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

reçel, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017