Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

Ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli mutfaklarda geleneksel hale gelen reçel türlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği, yararlı hafif reçellerden biridir. Evde henüz yapmadıysanız bile annenizin yaptığı ayva reçelini tatmış olmalısınız. Bazıları ayvayı meyve olarak pek fazla tüketmeyi sevmeseler bile, bu şekilde reçel halini severler.
Üstelik reçel yapımında kullanılan diğer meyvelere göre daha dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Reçelin içinde diri özellikte ayvanın tadını kolayca alabiliyorsunuz. Her yiğidini bir yoğurt yiyişi gibi, herkesin reçel yapım şekli vardır. Bunu bazıları ayvayı rende yaparak hazırlar, bazıları da ayvayı minik küpler ya da jülyen tarzda doğrayarak hazırlar. Bazıları ise ayvayı tam olarak tatmak ister ve biraz daha iri doğrayarak reçelini yapar. Bu konuda tercihi size bırakalım. Eğer rende yaparak hazırlamak isterseniz, biraz marmelat tadında hazırlamış olacaksınız. Şimdi birlikte ayva reçelini hazırlamaya başlayalım.

Ayva reçeli için gerekli malzemeler

  • 2 kg ayva
  • 2 kg toz şeker
  • Yarım limon suyu

Ayva reçeli nasıl yapılır?


Size verdiğimiz malzeme miktarını istediğiniz ölçüde orantılı şekilde azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Reçeli hazırlamak için önce ayvaları hazırlayalım. Ayvaların kabuklarını soyarak, dilediğiniz gibi doğrayın. Daha önce dediğimiz gibi küçük parçalara ya da iri doğrayarak ayvaları hazırlayabilirsiniz. Biz biraz diri olması için ayvaları iri doğradık.
Ayvaları soyarken çekirdeklerini kenara ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü pişirme sırasında çekirdekleri içine atarsanız ayva reçelinin rengi daha kırmızı olur.

Bu arada ayvaları soyarken renkleri kararmasın diye içine az limon suyu ve su konulan suyun içine koyun. Doğrama işlemi bitince uygun bir tencereye ayvaları koyun ve üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Dediğimiz gibi ayva çekirdeklerini de içine koyabilirsiniz. Tencerede su kaynayınca, içine toz şekeri ilave edin ve ocağın altını kısın. Burada malzeme reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmalısınız. Bu arada oluşan köpükleri bir kevgirle toplayın. Reçel pişmesine yakın içine limon suyunu ilave edin. Daha sonra bir taşım kaynatarak, ocağın altını kapatın.

Bundan sonra ayva reçelini cam kavanozlara koyun. Ancak kavanozların kapaklarını kapatmayın, sadece bir tülbentle örtün. Reçel oda sıcaklığına gelince kavanozların kapaklarını kapatarak, kavanozları serin ve kuru bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Artık bu lezzetli ayva reçelini sizlerde hazırladığınız. Kahvaltılarda, tatlılarınızda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:29:14
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ayva Reçeli Nasıl Yapılır"
Canım bu aralar çok ayva çekiyor hamile bir kadın olsam anlayacağım ama her kış genelde canım çeker ama her zaman bulamadığımdan ayva alayım da reçelini yapayım dedim ayva çok farklı bir meyve olduğundan tadı da farklı o yüzden eeçelinin tarifide özeldir diye düşünüyorum nasıl püf noktaları varnasıl yapılırsa lezzetli olur
Şahadet . 02.11.2018 23:45:46

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024