Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları, içinde bulunduğumuz günler çileğin bol bulunduğu günler ve bu nedenle çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Bu durumda her şey mevsiminde hazırlanırsa daha lezzetli olur sözünden yola çıkarak harika bir çilek reçeli hazırlayabiliriz. İster hemen tüketmek amacıyla ister kış için saklamak amacı ile hazırlanan çilek reçelimizi birkaç önemli püf noktasına da dikkat ederek hazırlarsak sevdiklerimiz ve kendimiz için mükemmel bir çilek reçeli ziyafeti çekebiliriz.
Şimdiden afiyet olsun dileklerimle.

Çilek Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg kokulu reçellik çilek
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım adet limon suyu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?


Çilek reçeli hazırlığımıza ilk olarak çilekleri ayıklayıp yıkayarak başlayalım. Ardından yıkanan çileklerin suyunu süzdürdükten sonra derin uygun bir tencereye alalım. Çileklerin üzerine 1 kg toz şekeri gezdirerek dökelim ve en az 8-10 saat kadar çilekler sulanıncaya kadar beklemeye bırakalım. En uygun zaman ise akşamdan sabaha kadar bekletilmesidir. Ardından şeker ilave edilen çilek sulandıktan sonra reçel tenceresini ocağa koyalım ve önce reçel kaynayıncaya kadar harlı ateşte reçel kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatmaya devam edelim. Bu esnada tencerenin üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayarak alalım. Daha sonra kaynayarak kıvam alan çilek reçelimizin üzerine yarım adet limon suyu ilave ederek 5-6 dakika kadar daha kaynatarak reçelimizi ocaktan alalım.
Yaklaşık olarak reçelimizin kaynama süresi 20-25 dakika kaynadıktan sonra reçelin kıvamı ne çok sıvı ne de çok koyu bir kıvam alıyor. Ama reçelin kıvamını ayarlamak herkesin kendi damak tadına kalmış isterseniz daha sıvı isterseniz daha yoğun olarak reçelinizi hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çilek Reçeli Püf Noktaları

  • Kaynayan reçelin üzerinde biriken köpükleri toplamak yerine reçelin içine ufak bir miktar tereyağı eklemek reçeli çok daha parlak yapacaktır.
  • Reçeli kaynatırken özellikle derin ve geniş bir tencere kullanılmalıdır ve tencerenin kapağının da kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Çünkü kapak kapanırsa reçelin rengi kararır.
  • Reçel yaparken çelik tencere pişireceksek, ocağın altını kapatma süresini 5 dakika öncesine indirelim. Çünkü çelik tencerenin verdiği ısı yoğunluğu ile reçel kaynamaya devam edecektir. Yine ocağın altını kapattıktan sonra reçelin ilk sıcaklığının çıkmasını 5 dakika kadar bekledikten sonra reçelin kararmaması için başka bir kabın içine boşaltarak soğumasını bekleyelim.
  • Hazırlanan reçel hemen tüketilmeyerek kış için saklanacaksa reçeli ocaktan aldıktan yaklaşık 10 dakika kadar sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurarak kapağının sıkıca kapatılarak kavanozun ters çevrilmesi gerekir. Çünkü reçel bu şekilde saklanırsa uzun zaman bozulma veya küflenme yapmadan kış boyu saklanabilir.
  • Ancak reçeli hemen yemeye başlayacaksak reçel iyice soğumadan kavanozun kapağını kapatmayalım. Aksi halde reçel küflenir.
  • Hazırlanan reçeli mümkün olduğu kadar az karıştırmaya özen gösterelim. Yoksa çilekler veya reçel yapılan hassas yumuşak meyveler ezilebilir.
  • Reçelin pişirme esnasında kesinlikle başından ayrılmamak gerekir. Çünkü reçel kaynarken sürekli köpüklenecektir ve bu köpüklerin toplanması oldukça önemlidir.
  • Unutulmaması gereken bir gerçek hazırlanan reçelin kıvamı ne kadar yoğun olursa dayanma süresinde oldukça fazla olur ve küflenme veya bozulma yaşanmaz.
  • Hazırlanan reçelin meyvesi ve şeker miktarı birebir eşit ölçülerde olmalıdır. Aksi halde şeker meyveden fazla olursa reçel mutlaka şekerlenecektir.
Özellikle iyi malzeme seçilerek ve püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanan çilek reçeli görüntüsü ve lezzeti ile sizleri oldukça mutlu edecektir.
20.01.2024 08:06:50
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Püf Noktaları"
Merhaba, eşimin annesi köyden beş kilo kadar çilek getirdi ve ben bu çilekleri reçel yaparak değerlendirme istiyorum. Ancak geçen sene yaptığım çilek reçeli çok sulu olduğu için eşim de bende yiyemedik. Çilek reçeli yaptığım da kıvamı tutturmak için ne gibi püf noktalara dikkat etmeliyim?
Başak . 31.10.2018 15:30:51

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024