Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır, Çilek, C vitamini kaynağı olan ve dünya üzerinde yirmiden fazla çeşidi bulunan gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Tek başını tüketilmesinin yanı sıra birçok yiyecekle birlikte kullanılan çilek, pasta süsleme, reçel, şurup gibi birçok yiyecek ve içecekle birlikte de kullanılmaktadır. Ülkemizin birçok yöresinde yetiştiriciliği yapılmaktadır ancak büyük bir bölümü Marmara Bölgesinden sağlanmaktadır.
Çilek reçeli, çilek ve şeker ile yapılan ve yapımı oldukça kolay olan son derece sevilen ve sabah kahvaltılarında en çok tüketilen yiyecekler arasında yerini almış olan bir reçeldir.

Çilek Reçeli Malzemeleri

  • 1 kilo çilek
  • Yarım kilo şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 adet limon suyu

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?


Yıkanarak ayıklanan çilekler derin bir tencereye koyulur. Üzerine yarım kilo şeker eklenerek en az on saat (Bir gece) bu şekilde bekletilir. Çilekler şeker ile bekletildikten sonra suyunu bırakır ve şekerin büyük bir kısmı erir. Sulanan çilekler ocağa alınarak harlı ateşte kaynatılır ve üzerinde oluşan köpükler hızlıca alınır. Kısık ateşte yaklaşık yirmi beş dakika kaynatılan çilekler kıvam alınca limon veya limon suyu eklenir ve reçel ocaktan alınır. Ilıyan reçel cam kavanozlara doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılarak serin yerde muhafaza edilir.

Çilek Reçeli Püf Noktaları


Reçelin köpüğünü almakla uğraşmak yerine içine küçük bir parça tereyağı eklemek hem reçeli daha parlak hale getirir hem de köpüklenmesini engeller.

Reçel yapımında derin tencere kullanılmalı ve tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Eğer kapak kapatılırsa reçel kararır.

Reçel yapımında limon veya limon tuzu oldukça önemlidir eğer reçele limon eklenmezse şekerleme meydana gelir.

Uzun süre kapalı şekilde muhafaza edilecek olan reçel sıcak bir şekilde kavanoza koyularak ağzı sıkı bir şekilde kapatılır ve ters çevrilir. Bu sayede reçelin küflenmesi de önlenmiş olur. Ancak hemen tüketilecek olan reçel soğumadan kavanoza koyulmamalıdır.

Çilek reçelini sürekli karışmak çileklerin ezilmesine ve reçelin görünümünün kötü olmasına neden olur bu nedenle ara sıra karıştırmak oldukça faydalıdır.

Çilekler önceden pişmemiş veya hazır olan şeker şurubunun içinde az bir süre kaynatılmış ise bu durum reçelin küflenmesine neden olur.

Bakteri ürememesi ve reçelin küflenmesini engellemek için çilek reçeli uygun sıcaklıkta muhafaza edilmelidir.
19.01.2024 00:15:33
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çilek Reçeli Nasıl Yapılır"
Reçel oldukça önemli bir özel bir yere sahip olan bir tatlı türüdür. Genel olarak sabah kahvaltılarında tüketilen reçeli ben gün içinde YoğurduÇilek reçeline bayılıyorum ve kendim yapmayı çok istiyorum. Acaba çilek reçeli yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Çilek reçelinin püf noktaları nelerdir?
Nursal . 02.10.2018 13:38:08

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024