Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli, dağ çileği diğer çilekten çok daha lezzetli ve çok daha faydalı bir meyvedir. Dağ çileği market raflarında bulunan bir meyve olmadığı için her zaman ulaşılması mümkün değildir. Bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi bütün yıl sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için reçel yapmanızı tavsiye ederiz. Hiçbir yerde bulamayacağınız lezzette ve kalitede reçel tüketebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Dağ Çileği Reçeli Malzemeleri

  • 2 kilo dağ çileği
  • 2 kilo toz şeker
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 çay kaşığı köy tereyağı

Dağ Çileği Reçeli Nasıl Yapılır?


Reçeli yapmaya ilk olarak dağ çileklerini ayıklayarak başlıyoruz. Daha sonra bol su ile ezmeyecek şekilde yıkayıp bir süzgecin üzerine alarak suyunu atmasını bekliyoruz. Reçeli kaynatacağınız tencerenin dibine şekerin yarısını boşaltıp yayıyoruz. Üzerine reçelleri ilave edip, kalan şekeri de çileklerin üzerine kapatıyoruz. Hiç karıştırmadan üzerine bir tülbent örterek, güneşte iki gün boyunca suyunu bırakması için bekletiyoruz.

İki günün ardında çilekler tamamen suyunu bırakmış olacaktır. Tencereyi ocağın üzerine alıp tahta kaşık ile bir iki karıştırdıktan sonra kısık ateşte çilekler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bu işlem sırasında çileklerin ne çok yumuşak ne de dişe dokunacak şekilde sert olamaması gerekiyor. Zamanlamayı iyi yapmak gerekir. Çileklerin istenilen kıvama geldiğinden emin olduğunuzda başka bir tencerenin üzerine metal bir kevgir koyarak şerbetini süzüyoruz.
Yani çilekler erimesin diye şerbetinden çıkarıyoruz. Daha sonra şerbetini yaklaşık bir saat boyunca kısık ateşte ve ara sıra karıştırarak bir süre daha kaynatıyoruz. Bu zaman zarfında şerbet istenilen koyu kıvama gelmiş olacaktır. Eğer çok koyu kıvamlı bir reçel olmasını istemiyorsanız biraz daha az kaynatabilirsiniz. Limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tereyağını da ilave edip ocaktan alıyoruz.

Ayırdığımız çilekleri tekrar şerbetin üzerine ilave edip, karıştırdıktan sonra, eğer kışa saklayacak isek veya bir aydan daha kısa sürede tüketmeyi düşünmüyorsanız sıcak olarak kavanoza boşaltıp kapağını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer kısa sürede tüketmeyi düşünüyorsanız, kavanozun kapağını soğuduktan sonra kapatmanız gerekmektedir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:09:01
Dağ Çileği Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Dağ Çileği Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Dağ Çileği Reçeli"
Dağ çileği reçeli kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Geçenlerde hazırlamış olduğu dağ çileği reçelinin lezzetinde acılık hissettim. Geçen yaz hazırlamış olduğum bu reçel kaldığından dolayımı acı bir tat aldı? Birde benim çocuklar biraz su damlatmışlar içine; Reçele su değmesi tadından ekşime ve acımaya neden olur mu?
Esra Gür . 05.09.2018 00:20:59

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024