Erkek İncir Reçeli

Erkek incir reçeli, ülkemizde çoğu yörede yapılan, yeşil incir reçeli olarak da bilinen lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçel olgun incirlerle yapılan reçelden hem tadıyla hem de rengiyle kolayca ayrılır. Özellikle Ege bölgemizde, Marmara ve Batı Akdeniz bölgelerinde erkek incir reçeline sıkça rastlarsınız. Erkek incir denilen incirlerde daha çekirdekler oluşmamıştır.
İlkbaharın sonundan itibaren, Haziran ayının başına kadar toplanan bu erkek incirler, sadece küçük bir ceviz kadar olur. Bunlarla hazırlanan reçellerde incirin yeşil rengi kaybolmaz, aynı zamanda reçelin şerbetine bile bu renk geçer. Bu reçelin hazırlanması biraz zahmetli olabilir. Çünkü erkek incir denilen incirlerin kabukları o kadar incedir ki, soyması biraz zor olabilir. Ancak sonuçta çok lezzetli bir reçel hazırlamış olursunuz. Dilerseniz erkek incir reçelini hazırlamaya başlayalım.

Erkek incir reçeli için gerekli malzemeler

  • 80-100 adet erkek incir
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak karanfil

Erkek incir reçeli nasıl yapılır?


Reçeli hazırlamak için önce incirleri hazırlamaya başlayalım. Soğuk suyun altında incirleri güzelce yıkayın. İyice kuruladığınız incirlerin sap kısımlarını kesin. İncirlerin incecik olan dış kabuğunu soymaya başlayın. Alt kısımlarındaki çekirdek evlerini ise keski bir bıçak yardımıyla çok az oyarak çıkartın. Bu arada bir tencerenin içinde su kaynatın.
Ayıklanmış olan incirleri bu suyun içine koyarak, 20-25 dakika kadar kaynatın. İncirler suyun içinde dibe batınca, suyu çekince kevgirle suyun içinden çıkarın.

Sıcak suyun içinden aldığınız incirlerin diriliğini yeniden kazanması için, hemen hazırlamış olduğunuz buzlu suyun içine koyun ve şoklayın. Buzlu suyun içinde incirleri birkaç saat bekletin. Daha sonra incirleri suyun içinden alın. İçine çektiği suyu ve acı tadını gidermek içinde bunları elinizle iyice sıkın. Yeniden bu incirleri soğuk suyun içine atın ve birkaç saat kadar bekletin. Bunu incirler acı suyunu atıncaya kadar 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Şimdi tencerenin içinde suyu ve toz şekeri şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin. İncirleri suyun içinden alarak, elinizle sıkın ve şurup tenceresinin içine koyun. Burada incirlerin şurupla özdeşleşmesi için yarım saat kadar pişirin. En son olarak karanfili ve limon suyunu içine ilave edin. Bunu kısa süre kaynatarak, ocağın altını kapatın. Erkek incir reçelini cam kavanozların içine koyun. Ilındığında kavanozların kapaklarını kapatın ve ters çevirerek içindeki hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın. Daha sonra kavanozları kuru ve serin bir yere alın. Güneş ışığı almayan bir yerde saklayın. Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda erkek incir reçelini severek tüketebilirsiniz. Emeğinize değdiğini sizde göreceksiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:02:33
Erkek İncir Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Erkek İncir Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Erkek İncir Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Reçel Katı Olursa Ne Yapılır

Reçel katı olursa ne olur, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır

Çilek reçeli kaç dakika kaynatılır, Çilek reçeli genellikle Türk halkı tarafından sevilen çokça tüketilen bir reçeldir. Çoğunlukla mayıs ve haziran ayın...
Devamını Oku

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli, çok fazla tercih edilmekte olup ve kahvaltılarımızın bir yiyeceği olarak belirmektedir. Bu reçel genel olarak kayısının diyarı olan Malat...
Devamını Oku

Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, oldukça meşakkatli olmasına rağmen, bir o kadar da lezzetli bir reçel tarifidir. Bu reçeli yaparken, ham incir sütünün bazı ciltlerde ...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Kıvamı

Çilek reçeli kıvamı, kıvamında olabilmesi için birtakım püf noktalar vardır. Şimdi bunları aşağıda sıralayalım.Buzdolabına daha önceden koyduğumuz bi...
Devamını Oku

Reçel Nasıl Saklanır

Reçel nasıl saklanır, reçel her mevsim evlerde yapılan, sevilen bir besindir. Günümüzde hazır satılan reçeller talep görse de hiçbiri ev yapımı reçeller...
Devamını Oku

Karadut Reçeli

Karadut reçeli, karadut reçeli, tadı farklı bir o kadar da lezzetli bir reçel çeşididir. Karadut reçelinin yapımında en çok dikkat edilmesi gereken şeyl...
Devamını Oku

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır

Koyu Reçel Nasıl Sulandırılır: Birçok meyvenin şeker ile kaynatılması ile elde edilen reçeller, kahvaltı sofralarını daha da güzelleştir ve kahvaltı ile iste...
Devamını Oku

Kırmızı Erik Reçeli

Kırmızı erik reçeli, kırmızı erik lezzeti, farklı ve hoş olan bir meyvedir. Mevsim değişiklikleri nedeni ile meyveler de tat değişikliği olabilmektedir. Kırm...
Devamını Oku

Oktay Usta Kayısı Reçeli

Oktay usta kayısı reçeli olabilecek en lezzetli reçeller arasında yer almaktadır. Oktay ustanın kayısı reçeli ülkemiz çapında çok ünlü reçeller arasında bulu...
Devamını Oku

Beyaz Dut Reçeli

Beyaz Dut Reçeli, yaz aylarının en bol bulunan ve sulu meyvelerinden bir tanesidir. İnsan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydaları vardır. Yaz meyvelerind...
Devamını Oku

Reçel Neden Şekerlenir

Reçel neden şekerlenir, Reçel yapılırken ve muhafaza edilirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat edilmediği taktirde, ...
Devamını Oku

Oktay Usta Çilek Reçeli

Oktay Usta çilek reçeli çoğumuzun da sevdiği ülkemizin dört bir yanında yapılan enfes bir reçel türüdür. Reçel genellikle Türk mutfağında kahvaltılarda yerin...
Devamını Oku

Kozalak Reçeli

Kozalak Reçeli, yalnızca yapılışıyla orijinal olmasının yanı sıra anti bakteriyel özelliği ile iyi bir şifa kaynağıdır. Genellikle uzun zaman süren öksürük, ...
Devamını Oku

Şekersiz Çilek Reçeli

Şekersiz çilek reçeli, şekerli olan çilek çeşitleri kadar fazladır. Şekersiz çilek reçeli bu çeşitler arasında şüphesiz en çok sevilen bir çeşittir. Çünkü çi...
Devamını Oku

Kiraz Reçeli

Kiraz reçeli, eşsiz tattaki reçellerim izden bir tanesidir. Kahvaltıda en çok tükettiğimiz reçellerden bir tanesidir. Dolaştığınız her 10 evden en az 4'ünde ...
Devamını Oku

Yeşil Erik Reçeli

Yeşil erik reçeli, Yaz geldiğinde dalında gördüğümüz eriği canımız o kadar çeker ki hemen olsa da yesek dediğimiz erik çok fazla tüketmekteyiz. Türk halkı ge...
Devamını Oku

Çilek Reçeli Ne Zaman Yapılır

Çilek reçeli ne zaman yapılır, Çilek ülkemizin en sevilen meyvelerinden biri olur mayıs ve haziran aylarında olan çilekler oldukça lezzetlidir. Yemesi doyums...
Devamını Oku

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel, Ülkemizde birçok reçel çeşidi bulunmaktadır. Bu reçeller çok faydalı olmasıyla birlikte her kahvaltı sofrasında olmazsa olmazıdır. İnsanlar i...
Devamını Oku

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, kivi reçelini yaparken dikkat edilmesi gereken öncelikli husus, kivilerin yumuşamamış, yani sert olmasıdır. Yumuşak olan kiviler, kaynatma ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Reçel Katı Olursa Ne Yapılır
Çilek Reçeli Kaç Dakika Kaynatılır
Taze Kayısı Reçeli
Ham İncir Reçeli
Çilek Reçeli Kıvamı
Son Forum Konuları
Karadut Reçelimin İçinde, Taş Gibi, Cam Gibi Çok Sert Maddeler Oluşmuş
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024